Oletko jatkuvasti nälkäinen? Tässä viisi yleisintä syytä

Joskus ihminen tuntee olevansa nälkäinen, vaikka olisi syönyt normaalisti. Taustalla voi olla terveydellisiä syitä, mutta on olemassa myös yleisiä syitä, jotka saavat ihmisen tuntemaan jatkuvasti nälkäisyyttä.
Seuraavassa on lueteltu viisi asiaa, jotka kannattaa ottaa huomioon, jos et ole kylläinen normaalisti syödyistä aterioista huolimatta.

Syöt liikaa hiilihydraatteja

Kun syömme kerrallaan paljon hiilihydraatteja, ne imeytyvät nopeasti kehoomme ja muuttuvat glukoosiksi, joka imeytyy verenkiertoon. Tämä voi laukaista nälän ja lisätä hiilihydraattien himoa.
Tämän välttämiseksi kannattaa aterialle valita kohtuullisesti puhdistamattomia hiilihydraatteja, kuten esimerkiksi ruskeaa riisiä ja yhdistää siihen proteiineja, kuten kalaa tai kanaa. Näin hiilihydraatit imeytyvät verenkiertoon hitaammin.

Et nuku riittävästi

Liian lyhyillä yöunilla voi olla suora vaikutus näläntunteeseemme ja siihen kuinka paljon syömme. Riittämättömän unen on todettu vähentävän leptiiniä, joka on kylläisyyshormoni. Se säätelee ruokahalua ja elimistön energiankäyttöä.

Et juo tarpeeksi vettä

Joskus ihmisen tuntemuksissa jano voi sekoittautua nälkään. Ihminen voi tuntea nälkää, vaikka hän oikeasti tarvitsisi vain lasin tai kaksi vettä.
On tärkeää juoda vettä pitkin päivää, eikä pelkästään ruokailun yhteydessä. Myös aterioiden välissä tulisi tankata vettä tarpeeksi, koska silloin se saa tuntemaan paremmin kylläisyyttä ja auttaa hallitsemaan ruokahalua.

Kuukautiset

On todettu, että naisen ruokahalu voi kasvaa kuukautisten aikana. Tällöin olisi tärkeää keskittyä syömään proteiineja sisältäviä elintarvikkeita jokaisella aterialla, kuten esimerkiksi kalaa, kanaa, lihaa ja munia. Lisäksi hiilihydraattien määrä tulisi minimoida. Myös kofeiinilla ja alkoholilla on todettu olevan vaikutusta hormonitasapainoon, joten niitä tulisi välttää.

Raskaus

On normaalia ja järkevää, että raskauden aikana ruokahalu ja kalorien tarpeen määrä kasvaa. Odottava äiti syö kahden edestä, eikä sitä vastaan kannata taistella. Tällöin on kuitenkin entistäkin tärkeämpää tehdä terveellisiä valintoja ruokaillessa.
Lähde: Metro


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.