Australialainen opettaja Dan Royals julkaisi Facebook-ryhmässä Get It Off Your Chest (vapaasti käännettynä: Kevennä mieltäsi) varoituksen energiajuomien vaaroista.

– Kuka juo energiajuomia? Koukussa niihin? Kannattaa harkita uudelleen, Royals kirjoitti.

Royals kertoi juoneensa päivittäin vähintään 5-6 energiajuomaa ja julkaisi kuvan kielestään.

– Tämän se pas*ka tekee kielellesi, kuvittele mitä se tekee sisäelimillesi?

Aasiassa asuva Royals meni lääkäriin kipuilevan kielensä takia ja lääkäri kertoi hänelle, että kielen vauriot olivat aiheutuneet hänen juomiensa energiajuomien suurista sokeri- ja kemikaalimääristä, mukaan lukien aminohapot, B-vitamiinit ja yrttiainekset, jotka lääkärin mukaan ”söivät” miehen kieltä.

Kuvasta näkyy, että Royalsin kielen pinnassa on useita ikävän näköisesti vaurioituneita alueita.

Kuva: Facebook / Dan Royals

Royals kertoi harjaavansa hampaansa päivittäin ja tupakoivansa, mutta hänen mukaansa kielen vauriot johtuvat energiajuomista.

Tarkempia tietoja Royalsin ja hänen lääkärinsä lausunnoista ei toistaiseksi ole, mutta hammaslääkärit ovat ennenkin varoittaneet, että yhdessä energiajuomatölkissä voi olla jopa 58 grammaa sokeria ja että näin suuri sokeri- ja happomäärä voi olla haitallista suun terveydelle, jos kyseisiä juomia nautitaan suurissa määrin.

Tutkimuksissa on osoitettu, että energiajuomien sisältämät hapot ja sokerit voivat aiheuttaa nopeutunutta reikiintymistä, hampaiden eroosiota sekä hammasluun yliherkkyyttä.

Lähde: Daily Mail

Ylempi kuva: Pixabay