Näyttelijä ja ohjaaja Pamela Tola, 40, kertoo löytäneensä mielenterveyden ongelmiinsa apua vaihtoehtoisesta hoitokeinosta, jossa rentoutetaan lihaksia ja aktivoidaan parasympaattista hermostoa äänimaljojen tuottamien ääniaaltojen avulla.

Hän myöntää Instagram-julkaisussaan saaneensa ihmisiltä epäileviä katseita ja hämmentynyttä naurahtelua äänimaljoihin liittyen, mutta myös paljon positiivista suhtautumista.

– Hörhöilyä ja harhailua? Hiipparointia ja ”sekoilua”? No mitäpä sillä on väliä, jos se toimii. Itse olen mielelläni vaikka harhainen hörhö paremmalla mielellä ja rauhallisemmalla keholla. Ja siis, niihinhän ei tarvitse uskoa, toimii silti, Tola toteaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Tolan mukaan ihmiset eivät ehkä tiedä tarpeeksi äänimaljoista, joiden vaikutukset perustuvat resonanssiin eli myötävärähtelyyn ja ääniaaltoihin. Äänen värähtely vaikuttaa aivoaaltoihin ja ohjaa aivoaaltoja laskemaan toiminnalliselta beta-tasolta alfa-tasolle unen ja valveen rajamaastoon.

– Itse olen kärsinyt post traumaattisesta stressihäiriöstä, jonka uskon olevan paljon yleisempää kuin mitä ehkä ymmärrämme. Silloin elimistömme on toistuvasti tai jatkuvasti stressitilassa, mikä on tietysti hyvin kuluttavaa.

– Kaikki rentoutuminen ja rauhoittuminen auttaa ja etenkin kehon rauhoittaminen on avainasemassa. Stressaantuneena mieli keksii vaan lisää ongelmia ja pyörittää niitä loputtomiin.

Lue myös:

Me Naiset: Pamela Tola muistelee turvatonta lapsuuttaan – isä teki itsemurhan ja äiti menehtyi sairauteen: ”Se oli pitkäaikaista pahoinvointia”

Seiska: Pamela Tolan sinkkupäivät päättyivät – muutti avoliittoon uuden rakkaan kanssa!