Taiteilija Paula Vesala avaa Helsingin Karhusaaressa sijaitsevan kotinsa ovet syyskuussa MTV3-kanavalla alkavan Yökylässä Maria Veitola -ohjelman avausjaksossa. Paula asuu puutalossa yhdessä Julius-poikansa kanssa. Pojan isä on Paulan entinen aviomies, The Rasmus -yhtyeen keulahahmo Lauri Ylönen.

– Olemme asuneet täällä reilu pari vuotta, Paula kertoo Marialle ja esittelee asuntonsa. 

– Musta on ihana asua täällä, mutta talossa on aika iso homma. Se oli yllättävää, kuinka hirveästi on duunia, mutta kyllä sitä oppii, kun sitä tekee.

Hänellä on asunnossa oma studio, jonka Maria Veitola saa makuuhuoneekseen. Studiossa on hänellä on kuva edesmenneestä isästä, joka kuoli hukkumalla ennen Paulan syntymää.

Maria haluaakin tietää, miettiikö hän koskaan isäänsä ja millaisia piirteitä hän on perinyt isältään.

– Mä oon miettinyt sitä nyt, kun aloitin viime vuonna terapian. Kävin isän haudalla ja tajusin, että mä tapaan häntä joka päivä itsessäni. Puolet hänestä on minussa. Häneltä on perinyt ehkä huonon itsetunnon, mutta sekin on parantunut.

Hän myöntää kamppailleensa itsetunto- ja mielenterveysongelmien kanssa.

– Pohjimmainen kokemus on, että olen huono. Se on lapsuuden perintö, koska minulla ei ollut ketään, joka olisi huomioinut minua positiivisesti. Se ei ole aiheuttanut mitään peruuttamatonta tuhoa. 

Edellisen kerran Paulalla oli masennuskausi 2017-2018. Hän aloitti psykoterapiassa käymisen Los Angelesissa, mutta se jäi kesken reissaamisen ja muuton takia.

Hän murtuu kyyneliin puhuessaan asiasta.

– Minulla se liittyy siihen oman arvon tuntoon. Jos mä en pidä omaa elämää tärkeänä, se ei auta, että vaikka söisin kemikaaleja. Minun pitää opetella vilpittömästi ajattelemaan, että mun pitää olla elossa. Se on hankalaa itse opettaa itselleen. Se on hyvä prosessi ja aiheuttaa onnellisuutta, kun itse välität itsestäsi, Paula toteaa ääni väristen.

– Minun isoin kipukohta on, että perusääneni päässä on ollut, etten mä ole elämän arvoinen. Se on kauheeta.

Yökylässä Maria Veitola alkaa to 2.9. klo 21

Lue myös:

Paula Vesalan kirvespuheet ja naisministerien syyttäminen aiheuttivat kohun somessa – puolustautuu Twitterissä: ”Tämä on aivan asian vierestä keskustelua”

Paula Vesala ottaa raivokkaasti kantaa koronarajoituksiin – joutui perumaan kaikki syksyn keikat