Pysäyttämätön tappajabakteeri iski Pohjoismaihin

Pohjoismaihin on iskenyt uusi pelottava tappajabakteeri, joka voi muuttaa harmittoman tulehduksen hengenvaaralliseksi.
Asiantuntijoiden mukaan tilanne on erittäin huolestuttava ja lääkärit sanovat, että tätä tappajabakteeria vastaan ei ole hoitokeinoja, koska bakteerin perimässä oleva MCR-1-geeni tekee sen vastustuskykyiseksi kaikille antibiooteille.
Tieteen kuvalehti kertoo, että Tanskassa on nyt havaittu yhdellä potilaalla MCR-1-geeniä kantava bakteeri. Potilaan tämän hetken tilasta ei ole vielä tietoa, mutta bakteerit pääsevät ilman antibioottihoitoa elimistössä valloilleen ja voivat muuttaa ennen helposti hoidettavissa olleen tulehduksen tappavaksi. Asiantuntijoiden mukaan kehitys on pelottava ja uhkakuvat todellisia.
Uusi tappajabakteeri löytyi alunperin Kiinasta. MCR-1-geenin sisältävä bakteeri on vastustuskykyinen jopa sellaisia antibiootteja vastaan, joita käytetään vain silloin, kun bakteeri on vastustuskykyinen tavanomaisille antibiooteille.
Kaikille antibiooteille vastustuskykyistä bakteeria vastaan ei ole olemassa minkäänlaisia aseita. Esimerkiksi tavallinen virtsatietulehdus voi vereen levitessään johtaa ilman antibiootteja jopa kuolemaan.
Kiinassa joka viides sika ja kana kantaa uutta tappajabakteeria. Neljässä kiinalaisessa maakunnassa vuosina 2011-2014 otettujen näytteiden perusteella 21 % eläimistä kantoi MCR-1-geeniä sisältävää bakteeria. Samaan aikaan analysoitiin kahdessa kiinalaisessa sairaalassa tulehdushoitoa saaneet potilaat ja todettiin, että hieman yli prosentti heistä kantoi elimistössään tappajabakteeria. Luku kasvoi vuosi vuodelta.
 
(Lähde: Tieteen kuvalehti)


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Jä vastaus

Your email address will not be published.