Toimittaja Sanna Kiiski on puhunut julkisuudessa avoimesti kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstään, joka diagnosoitiin hänellä viime vuonna. Nyt Kiiski nähdään Martina Aitolehden luotsaamassa Revenge Body With Martina Aitolehti -ohjelmassa, jossa hän pistää elämänsä jälleen uuteen uskoon.

Ohjelmassa Kiiski kertoo vaikeasta tilanteestaan personal trainerilleen Mimille. Hän tunnustaa joutuneensa pitämään taukoa treenirupeamastaan kesken elämäntapamuutoksensa.

Syynä keskeytykselle oli Kiisken joutuminen psykiatriselle osastolle.

– Treenitaukoni johtui oikeastaan siitä, että oli Kuusankosken psykiatrisella osastolla, koska itsetuhoisuuteni kasvoi niin suureksi. Se tulee, koska minulla on kaksisuuntainen mielialahäiriö, Kiiski avaa tilannettaan Mimille.

– Nyt oli taas sellainen, että viime tiistaina soitin itsemurhakriisipuhelimeen, koska se oli taas niin konkreettinen ja vaikea. He soittivat ambulanssin, ja sieltä menin sitten sinne (Kuusankosken psykiatriselle osastolle), hän jatkaa.

Kiiski sanoo liikunnan käynnistäneen hänessä suuren prosessin, minkä myötä hän on pystynyt etsimään levottomuuteensa ja synkkyyteensä uusia ulospääsyjä. Aiemmin vaihtoehdot tuntuivat käyvän vähiin, ja se sai Kiisken ajattelemaan itsetuhoisesti.

– Liikunta on käynnistänyt sellaisia hormoneja hyvässä mielessä, ja uskon tämän olevan hyvä juttu, koska pystyin avoimesti käsittelemään tätä asiaa, Kiiski alleviivaa.

Kiiski on kertonut itsetuhoisuudestaan myös muun muassa kirjassaan Sanna Kiisken Tinder-päiväkirja.

– Monena iltana vain googlaan sitä, mikä olisi helpoin tapa tappaa itsensä, Kiiski kirjoittaa teoksessaan.

– Mutta lasten takia en voi. En oman elämän, vaan lasten.

Lue myös:

Sanna Kiiski avautuu uutuuskirjassa itsetuhoisuudesta ja peliaddiktiosta: ”Se on ihan saa*anasta”

Maniaan sairastunut Sanna Kiiski tekee yllättävän paluun televisioon – esittelee itselleen merkityksellisen esineen