Menestynyt suomalainen tanssija Sami Saikkonen joutui viime vuoden syyskuussa traagiseen lento-onnettomuuteen.

Pienkoneturma koitui lentokonetta ohjanneen, Saikkosen hyvän ystävän kohtaloksi. Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan koneessa ei ollut teknistä vikaa, vaan ohjaaja oli lennon aikana saanut sairauskohtauksen.

Saikkonen itse jäi henkiin, mutta loukkaantui vakavasti. Nyt mies kertoo elämästään onnettomuuden jälkeen Voi hyvin -lehden tuoreessa haastattelussa.

Lehtijutusta selviää, että lentoturma on jättänyt Saikkoselle pysyvät vammat. Hän kärsii kroonisista kivuista, eikä pysty enää tanssimaan.

Ulkoisia jälkiä Saikkoselle ei kuitenkaan jäänyt – ei edes kasvoihin, jotka rakennettiin onnettomuuden jälkeen kirurgisin toimenpitein uudestaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Tapahtuma on luonnollisesti nostanut Saikkosessa pintaan hyvin voimakkaita tunteita. Silti hän ei koe, että hän olisi ihmisenä muuttunut.

– Mikään ei muuttunut, mutta mikään ei ole kuten ennen, Saikkonen toteaa haastattelussa.

Saikkonen on kuluneina kuukausina pohtinut paljon kuolemaa ja sitä, miksi hän jäi henkiin. Suurempia pelkoja onnettomuudesta ei kuitenkaan jäänyt.

Saikkonen palasi lentokoneen ohjaamoon puoli vuotta onnettomuuden jälkeen.

– Halusin tietää, onko siellä mörkö odottamassa minua. Ei siellä ollut, tanssija summaa.

Lähde: Voi hyvin

Lue myös:

Anna: Näin traaginen lentoturma muutti Sami Saikkosen parisuhdetta – ensimmäinen riita havahdutti: ”Sellaiseen on helppo jäädä koukkuun”

Lentoturmasta selvinnyt Sami Saikkonen sai poliisilta yllättävän puhelun – kesällä varastetut lentovarusteet löytyivät