Portsarit pitävät huolta asiakkaiden turvallisuudesta ja poistavat huonosti käyttäytyvät henkilöt ennen kuin nämä vahingoittavat itseään tai muita.

Portsarin tehtäviin kuuluu siis paljon muutakin kuin takin vahtiminen ja he näkevät joka ilta mitä erikoisimpia tilanteita. Nyt on portsarien vuoro puhua suunsa puhtaaksi asiakkaiden toiminnasta ja miten sitä voisi parantaa.

Tässä kokeneen portsarin Top 20 vinkit, miten säästyt turhilta hankaluuksilta portsarin kanssa.

1. Älä yritä päästä jonon ohi sillä perusteella, että kaverisi odottavat sinua.

2. Älä myöskään luule, että jos ravintolassa on jonoa, se olisi vain ”imagojono.”

3. Jos sinut käännytetään ovelta humalatilasi takia, turha jäädä jankuttamaan tai todistelemaan olevasi tarpeeksi selvin päin.

4. Turha uhkailu, riidan haastaminen, mikä tahansa muu törttöily sekä varsinkin kimppuun hyökkääminen kannattaa jättää kokonaan väliin. Näiden seuraamuksena usein käy niin, että heräät putkasta ja sinua odottaa sakkolappu. Voit sitten miettiä, että oliko se fiksua.

5. Kaverisi, kotipaikkakuntasi tai ammattisi eivät vaikuta humalatilaasi, joten suotta tuot niitä esille sinua käännytettäessä tai poistettaessa.

6. Älä valita narikan hinnasta, järjestyksenvalvojat eivät ole pelkästään vahtimassa takkiasi, vaan huolehtivat myös sinun turvallisuudestasi.

7. Yleensä kaikilta kysytään henkilöllisyystodistus, joten vastaus ei ole ”Siis MITÄ?”, etenkään jos olet parikymppinen.

8. Älä kehuskele että teet samoja hommia, se ei nosta arvoasi asiakkaana.

9. Jos järjestyksenvalvoja käännyttää päihtyneen tummaihoisen, älä ota rasistikorttia esiin, sillä säännöt ovat kaikille samat.

10. MUISTA! Järjestyksenvalvoja ei tule kännissä sinun työpaikallesi haistattelemaan tai uhkailemaan potkuilla.

11. Silloin kun ollaan toisen työpaikalla, mennään HÄNEN säännöillään.

12. Ketään ei poisteta ravintolasta ilman syytä, eikä myöskään käännytetä.

13. Selvin päin oleva järjestyksenvalvoja osaa arvioida tilanteet paremmin kuin humalassa oleva asiakas.

14. Älä yritä todistaa henkilöllisyyttäsi kelakortilla tai sotilaspassilla. Pääset sisään ainoastaan ajokortilla, passilla tai kuvallisella henkilöllisyystodistuksella.

15. ”Pukukoodi” on olemassa. Lätkäpaidat, verkkarit yms. kotona käytettävät viihtyisät vaatteet eivät kuulu ravintolaan. Ymmärrät varmaan yskän.

16. Järjestyksenvalvoja ei ole psykiatri eikä pappi. Meitä eivät ongelmasi kiinnosta! Kiitos.

17. Emme halua kätellä sinua, olet luultavasti jättänyt kätesi pesemättä humalaisen wc-käynnin jälkeen.

18. NAINEN! Älä laita narikkalappua rintaliiveihisi. Se on epähygieenistä ja on muutenkin ällöttävää vastaanottaa tissihikinen narikkalappusi. Emme ole pervoja.

19. Älä tule ravintolaan jos matkassasi on: täysi kiekkokassi, reppuja (yksi on ok), golflaukkuja. Jätä ne vaikka kotiin. Olet tullut ravintolaan, et leirille.

20. Älä hukkaa narikkalappuasi! On aika vaikea löytää sitä mustaa takkia tuhannen samanvärisen joukosta.

Kuva: Pixabay