Yrittäjä ja muun muassa Kesäterassi-ohjelmasta tunnettu juontaja Tuija Pehkonen, 36, avautuu Instagram-tilillään rehellisesti äitiyden myötä kokemastaan riittämättömyyden tunteesta.

Hän kuvailee olevansa kova yrittämään ja ahkera tekemään ja ottaakin vastaan niin paljon apua kuin mahdollista. Silti Pehkonen kokee, että hänen elämänsä suurin haaste on ollut vanhemmuuden ja yrittäjyyden yhteensovittaminen.

– Aika ei tunnu riittävän edes puoleen siitä, mitä toivoisi. Hetkittäin mietin, kun katson supermamojen ja -daddyjen instamenoa, että onko sellainen edes mahdollista?! Pehkonen pohtii.

Varsinaista äitiysvapaata Pehkonen ei lapsensa syntymän jälkeen pitänyt lainkaan, vaan on tehnyt töitä vuorotellen miehensä kanssa.

– Ja tasapainotellen kaikkien sellaisten työelämän kumppaneiden kanssa, jotka eivät ole nähneet raskautta tai tuoretta vanhemmuutta haasteena. Mutta kieltämättä kaikki muu töiden ja perheen ulkopuolella tuntuu kärsineen aika lailla. Jatkuva riittämättömyyden tunne kalvaa mua teinpä niin tai näin.

– Tämä on kyllä kova homma tämä perherumba, vaikka maailman parasta onkin. Enkä tietenkään vaihtaisi sitä mihinkään. Mutta kyllä mä pari ylimääräistä tuntia vuorokauteeni ottaisin ja tämän riittämättömyyden tunteen heivaisin romukoppaan, jos osaisin.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Pehkonen on ollut vuodesta 2019 asti naimisissa lumilautailija Eero Ettalan kanssa ja parin esikoispoika syntyi syyskuussa 2020.

Lue myös:

Lumilautailija Eero Ettala julkaisi karmeita kuvia loukkaantumisistaan: ”Pidän itseäni tolkun ihmisenä”

Vau! Tuija Pehkonen ja Eero Ettala hankkivat hulppean mökin: ”Haave on viimein muuttumassa todeksi!”