Australialainen Tammi Jonas, 49, ryhtyi kasvissyöjäksi 1970-luvulla sen jälkeen kun hän oli lukenut Peter Singerin suositun kirjan ”Oikeutta eläimille”. Tammi järkyttyi saatuaan tietää, millä tavalla lihakarjaa kohdeltiin.

Tammi oli vannoutunut kasvissyöjä vuosikymmenen ajan, kunnes hän tuli kolmannen kerran raskaaksi ja kärsi anemiasta. Hän söi yhden hampurilaisen ja siitä se alkoi. Hän palasi vaiheittain lihansyöjäksi ja jopa ryhtyi teurastaksi!

Tammi söi ensin kerran viikossa nautaa ja lammasta, sekä myöhemmin myös sikaa ja kanaa, mutta varmisti että lihat olivat aina eettisesti toimivien karjatilojen tuotteita.

Yhdysvalloissa kasvanut nainen muutti 90-luvun alussa Australiaan ja perusti siellä miehensä Stuartin kanssa (kuvassa oikealla) teurastamon ja karjatilan, jossa he noudattavat eettisiä toimintamalleja. Farmilla ei käytetä kemikaaleja ja eläimet saavat kävellä vapaasti laitumilla. Laidunmaat ovat hyötykäytössä ja tilalla otetaan huomioon lihakarjan vaikutukset ilmaston lämpenemiseen.

Karjatilallisena Tammi myös opetteli teurastamaan eläimiä sellaisella tavalla, että niille ei aiheudu siitä ylimääräistä stressiä. Hänen mielestään eläinten tappaminen ruoaksi ei ole niinkään epäeettistä, vaan se, miten niitä kohdellaan koko elämän ajan ja varsinkin ja teurastamistilanteessa.

Tammi Jonas ja hänen miehensä ovat pyörittäneet Jonai Farms -karjatilaa ja Meatsmiths-teurastamoa kahdeksan vuoden ajan.

Lähde: 10 Daily

Kuvat: Instagram / Jonai Farms