Donkey Kong ja hänen D.K.-jenginsä ovat palanneet uudessa villissä Donkey Kong Country: Tropical Freeze -tasoloikkaseikkailussa, joka julkaistaan Wii U:lle 21. helmikuuta. Tämä sivuttainvierivä viidakkoseikkailu sisältää upeaa HD-grafiikkaa, joka tuo pelin pienimmätkin yksityiskohdat hienosti esille. Kokonaisuutta täydentää korviahivelevä ääniraita arvostetulta säveltäjältä, David Wiselta.
Uudet kylmäsydämiset Snowmad-viholliset ovat valloittaneet Kong-perheen trooppisen paratiisisaaren ja muuttaneet sen jäälinnakkeeksi. Tilanne pahenee entisestään, kun arktinen pyörremyrsky pyyhkäisee Donkey Kongin saaren yli ja lennättää Kong-perheen kauaksi pois saarelta. Tästä alkaa heidän eeppinen matkansa kuuden erilaisen saaren läpi. Onnistutko palauttamaan Kongien varastetun banaanivaraston ja sulattamaan heidän kotinsa? Jokainen saari sisältää useita haastavia tasoja, joilla pääset ratsastamaan Rambi-sarvikuonolla, uimaan veden alla, kohtaamaan valtavia päävihollisia ja löytämään salareittejä. Useissa tilanteissa uusi dynaaminen kamera muuttaa pelin toimintaa ennennäkemättömällä tavalla, mikä tuo uuden kuvakulman erityisesti pelin tynnyri- ja kaivosvaunutasoihin.
Tuttuun Donkey Kong Country -pelisarjan tyyliin Donkey Kong voi yhdistää voimansa apurin kanssa saadakseen erikoiskykyjä – ja tällä kertaa valittavana on jopa kolme eri hahmoa! Aina luotettava Diddy Kong on palannut maapähkinäaseellaan ja rakettitynnyrillään, jonka avulla hän voi leijua vaarallisten rotkojen ylitse. Toinen tuttu hahmo on purkka-aseella varustettu Dixie Kong, joka pystyy hyödyntämään vaaleita hiuksiaan tehdäkseen helikopteripyörähdysliikkeen ja saada lisää korkeutta hyppyihinsä. Ensimmäistä kertaa pelisarjan historiassa Cranky Kong liittyy nyt pelattavien hahmojen joukkoon. Crankylla on käytössä luotettava kävelykeppi, jolla hän voi auttaa Donkey Kongia ylittämään piikkiesteet keppiponnahdusliikkeellään. Kun pelaat yksinpeliä, voit valita pelityyliisi parhaiten sopivimman apurin löytääksesi pelin monet salaisuudet – tai pelata kaverin kanssa, jolloin hän voi ohjata valitsemaansa apuria.
Lisäksi jokainen kumppanuus mahdollistaa uuden yhdistetyn hyökkäyksen nimeltään Kong POW: kerää 100 banaania hävittääksesi kaikki ruudulla olevat viholliset ja muuta ne hyödyllisiksi esineiksi. Millaisiksi esineiksi? Se riippuu apuristasi! Esimerkiksi Cranky Kongin kanssa voit muuttaa kaikki viholliset arvokkaiksi banaanikolikoiksi, joita voit käyttää Funky Kongin kaupassa. Vierailemalla Funkyn Fly ’n’ Buy -kaupassa voit ostaa useita hyödyllisiä esineitä, jotka auttavat sinua seikkailussasi. Ostamalla uusia törmäyssuojia voit suojautua vahingolta kaivosvaunutasoilla, tai nauttia vaikkapa figuurien keräilystä ostamalla niitä täysin uudesta Capsule Toy Machine -koneesta.
Näytä tasoloikkataitosi muille pelaajille täysin uudessa Time Attack -pelitilassa, joka tarjoaa kokeneille pelaajille maailmanlaajuiset ennätyslistat verkossa. Voit myös jakaa parhaimmat tasoloikkataidonnäytteesi verkossa muiden pelaajien kanssa. Jos olet tarpeeksi taitava pelaaja, voit avata haastavamman Hard Mode -pelitilan, jossa sinulla on käytössä vain yksi hahmo ja yksi sydän.
Lähde Kong-jengin kanssa uuteen HD-seikkailuun ja käytä tasoloikkataitojasi sulattaaksesi heidän jäädytetty trooppinen paratiisisaari, kun Donkey Kong Country: Tropical Freeze julkaistaan Wii U:lle 21. helmikuuta.