[jwplayer]http://youtu.be/IRKbIXb9ShE[/jwplayer]
Kun jännityksellä odotettu PlayStation®3-järjestelmän Gran Turismo®6 ärjyy lähtöviivalla odottaen 6. joulukuuta, 2013 tapahtuvaa julkaisua, Sony Computer Entertainment Europe ja Polyphony Digital Inc. paljastavat laajan kattauksen maailman myydyimmän ajosimulaattorin uusia ja paranneltuja toimintoja. Mukana on suuri valikoima uusia autoja, ratoja ja paranneltuja peliominaisuuksia, minkä ansiosta tämä innovatiivinen uusi peli on valmiina tekemään vaikutuksen niin miljooniin asialle omistautuneisiin Gran Turismo® -faneihin kuin uusiinkin pelaajiin ympäri maailmaa.
Kazunori Yamauchi, Polyphony Digital Inc. -yhtiön pääjohtaja ja Gran Turismo -pelisarjan luoja, on vuodattanut peliin näkemystään ja intohimoaan autoihin ja moottoriurheiluun. Pelialan legenda kertoo:
– GT6™-pelin julkaisulla juhlistamme Gran Turismon 15. juhlavuotta. On ollut etuoikeus nähdä niin monia edistysaskeleita tämän ajan kuluessa, ja nyt GT6 luo uusia standardeja, jotka sumentavat rajaa virtuaalisen ja todellisen kilpa-ajon välillä. Teemme GT6:sta entistäkin joustavamman ja helpommin laajennettavan jatkamalla kehitystyötä sekä lisäämällä uutta sisältöä koko sen elinkaaren ajan.
Enemmän autoja kuin koskaan ennen
GT6:ssa on yli 1 200 pikkutarkasti mallinnettua ajoneuvoa, mukaan lukien nykyiset FIA:n GT3-luokan kilpa-autot, superautot kuten Pagani Huayra ’11, historialliset klassikot kuten BMW 507 ’57, ja viritetyt katukelpoiset autot, kuten Ford Focus ST ‘13. Kaikki autot on luotu häikäisevän tarkasti siten, että jokainen auto näyttää, tuntuu ja kuulostaa täsmälleen metalliselta esikuvaltaan. ”Aja tulevaisuutta” Vision Gran Turismo -yhteistyöprojekti on toiminut innoituksena useille upeille autoille, jotka julkaistaan peliin pikku hiljaa ensi vuoden aikana. Maailman johtavat autovalmistajat, kuten Audi, BMW ja Mercedes-Benz, sekä johtavat tuotemerkit kuten Nike, ovat yhdistäneet voimansa PDI:n kanssa luodakseen prototyyppimalleja, jotka tarjoavat ainutlaatuisen näkemyksen autonvalmistuksen tulevaisuuteen. Näitä autoja ei voi ajaa missään muualla – ei edes oikeassa maailmassa… vielä!
GT6-future-cars
Parhaat kilparadat kautta maailman
GT6:ssa on nyt enemmän ratoja kuin koskaan ennen; sijainteja on yhteensä 37 ja niistä on 100 eri versiota. Kun mukana on uusia ratoja, kuten Ascari, Silverstone, Brands Hatch, Mt. Panorama ja Willow Springs, GT6 on jälleen kerran rakentamassa uutta virstanpylvästä ajosimulaattoreille. Jokainen rata on nimittäin luotu tarkalleen esikuvansa mukaiseksi. Eroa alkuperäiseen rataan on alle 1 cm. PDI on jopa luonut uuden Gran Turismo Arenan, missä pelaajat voivat luoda omia hiuksianostattavien haasteiden ja temppujen sarjojaan.
Uutuutena GT6:ssa on radan pituus- ja leveyskoordinaatteihin perustuva ympäristösimulaatio, joka heijastelee todellisten sijaintien olosuhteita. Ajaessasi kilpaa Le Mansin 24 tunnin ajossa GT6:ssa, öiset tähtikuviot vastaavat vuoden 2013 kilpailun aikaista yötaivasta. Ympäristön muutokset, jotka tapahtuvat saumattomasti pelattaessa, eivät enää ole pelkästään radan mallinnusta, vaan ne simuloivat itse maapalloa.
Paranneltu radanluontitoiminto antaa pelaajien suunnitella peliin uusia ratoja, kunhan se ensin julkaistaan päivityksen myötä. Jännittävä toiminnallinen lisäys on ”GPS Logger” -mobiilisovellus älypuhelinlaitteille. Ajajat pystyvät tallentamaan oikeaa GPS-tietoa omasta autostaan ja luoda reittinsä perusteella uuden radan peliin. Lisäksi ”GPS Visualizer” hyödyntää todellisen maailman GT6-radoilla oikealla autolla saatuja GPS-sijaintitietoja. Tiedot on mahdollista viedä jälkeenpäin GT6-peliin ja luoda niiden avulla virtuaalinen toisinto ajetuista kierroksista.
”Data Logger” on odottamisen arvoinen toiminto pelaajille, jotka todella tykkäävä tutkiskella suorituksiaan pienintä piirtoa myöten. Tämän tulevassa päivityksessä julkaistavan toiminnon ansiosta pelaaja voi analysoida pelin aikana tallennettuja ajotietojaan ajonsa jälkeen. Taulukoista näkee nopeuden, moottorin kierrosluvun, kaasun käytön, vaihteiden käytön ja ohjauskulmat. Saatavilla olevan tiedon avulla voi nähdä, missä aikaa menee hukkaan, ja parantaa suoritustaan tulosen mukaisesti kierros kierrokselta.
Henkeäsalpaavaa tarkkuutta
Jotta valtavasta autojen ja ratojen valikoimasta saisi kaiken mahdollisen irti, pelin tekniikan on oltava vielä askeleen edellä jo ennestäänkin vaikuttavaa Gran Turismo®5 -peliä. Uusi fysiikkasimulaattori, uusi aerodynamiikka, iskunvaimennus ja rengasmallit, sekä uskomattoman korkeatasoinen renderointi saa aikaan sen, että autot näyttävät entistä paremmilta ja käyttäytyvät vielä realistisemmin radalla. Kun olet kokeillut GT6-peliä, takaisin ei ole enää paluuta.
Monipuolisia pelitiloja
GT6 tuo tarjolle useita pelitiloja. ”Arcade Mode” -tilassa kilpaillaan virtuaalisia vastustajia vastaan, osallistutaan yksinpelattavaan aika-ajoon tai driftauskisaan, ja pelataan kahdestaan jaetulla näytöllä toinen toista vastaan. Fanien suosimassa ”Career Mode” (ennen nimellä ”GT Mode”) -tilassa pelaaja aloittaa kuljettajan uransa aivan alusta ja pyrkii hankkimaan arvokkaampia kilpailulisenssejä, aivan kuten kilpa-autoilijat oikeassa maailmassakin tekevät. Tätä hallitaan uudella GT6:n tähtijärjestelmällä, missä kilpailuiden voittamisesta annetaan palkinnoksi pelikrediittejä. Pelin edetessä saa avattua erikoistapahtumia, kuten kutsun virtuaaliseen Goodwood Festival of Speed -tapahtumaan.
”Coffee Break” -tapahtumat ovat hauskoja minipelejä, jotka sopivat pikaiseen GT6-tunnelmointiin silloin, kun pelaajalla ei ole aikaa kokonaiseen kilpailuun. Näitä ovat mm. tolppien kaatelu stadionilla ja taloudellisuushaaste, missä katsotaan, kuinka pitkälle pääset vain yhdellä litralla polttoainetta.
Uudistettu ”B Spec Mode” -tila on saatavilla päivityksen jälkeen. Se antaa pelaajalle mahdollisuuden esitellä strategista taituruuttaan hyödyntämällä virtuaalisten kuljettajiensa vahvuuksia ja suunnittelemalla kokonaisia kilpailutaktiikoita tiimilleen.
Kilpa-ajoa verkossa
GT6:een antaa myös lisäpotkua tämän päivän mukaansatempaavin verkkokilpa-ajokokemus, missä pelaajien yhteisö voi luoda omia klubejaan, keskustella foorumeilla ja järjestää kilpailutapahtumia jäsenilleen. Ryhmät voivat valita luovatko suljetun yksityisklubin vai avoimen klubin, johon kuka tahansa saa liittyä. ”Open Lobby” kutsuu enintään 16 kuljettajaa kilpailemaan toisiaan vastaan verkossa.
Välittömän ajonautinnon tarjoaa ”Quick Match”, joka heittää pelaajan kilpailemaan heti, kun osallistujia on tarpeeksi kasassa. Tietyn ajan voimassa olevissa ”Seasonal Events” -kausitapahtumissa yhdistyvät viralliset kilpa-ajot, aika-ajot ja driftauskisat, joissa pelikrediittejä jaetaan parhaiten menestyneille.
Kaupungin paras autotalli
”Car Dealerships” näyttää saatavilla olevat ajoneuvot valmistajien mukaan jaoteltuina, kun taas ”Featured”-kauppiaat erikoistuvat autoihin, joita suositellaan tiettyihin ajo-olosuhteisiin. Kun pelaaja on koonnut täydellisen autotallinsa, on se entistäkin helpompi pitää järjestyksessä. Ajoasun vaihtamisen ja vapaan ajon voi aloittaa suoraan autotallista käsin, minkä lisäksi varastoon voi säilöä arvokkaat ajokit, joita ei tavallisesti käytä, mutta joista ei raaski hankkiutua eroonkaan. Virityspajoista puolestaan voi ostaa pelikrediittejä vastaan renkaita, iskunvaimenninsarjoja, jarrusarjoja ja turboja, sekä virittää moottoreita ja autojen runkoja. Varikkopalvelulla saa pestyä ja ylläpidettyä sekä auton että moottorin.
Äärimmäiset autoharrastajat voivat ostaa pelikrediiteillä autoonsa aerodynaamisia osia ja yli 82 eri tyypin vanteita 188 eri versiona. Useimmat custom-osat lisätään ajan kuluessa, joten ajoneuvojen ulkoasuun ei pääse kyllästymään. Erikoismaaleja jaetaan verkkotapahtumissa, ja custom-vanteet voi maalata, jotta autosta saisi juuri sellaisen kuin haluaa. Kuljettaja-avatarillekin on paljon valinnanvaraa. Pelikrediiteillä voi ostaa ajovarusteita ja 34 eri tyypin kypäriä 952 värityksellä, sekä 28 eri tyypin ajoasuja 852 värimallilla. Näin erottuu varmasti massasta. Erikoisajovarustesarjat muistuttavat kuuluisien kuljettajien varusteita, ja niitäkin voi ostaa, jos haluaa matkia kuljettajasankariaan.
Kun Gran Turismo -pelisarja juhlii 15. vuosipäiväänsä, GT6 ilmestyy kauppoihin 6. joulukuuta ja tuo ennen näkemättömän paljon syvyyttä sekä huikean ultrarealistista ja jännittävää kilpa-ajotoimintaa. Sarjan uusin osa onkin toistaiseksi vaikuttavin askel Gran Turismon värikkäässä historiassa. Täydelliset tiedot GT6:n ominaisuuksista voi lukea verkosta osoitteesta www.gran-turismo.com.
Tuorein traileri GT6 Concept Movie #6 – Start your Engines löytyy tämän artikkelin yläosasta.