Miltei kymmenen vuotta kehitetyssä The Last Guardianissa nuori poika tutustuu salaperäiseen Trico-olentoon, jonka kanssa hän muodostaa murtumattoman siteen.
Parivaljakon täytyy selvitä yhteistyössä heitä uhkaavista vaaroista selvittäessään pelimaailman salaisuuksia. The Last Guardian julkaistaan tänään yksinoikeudella PlayStation 4 (PS4) -konsolille.

The Last Guardian on uraauurtavan japanilaissuunnittelijan Fumito Uedan uusin mestariteos, joka on ollut kehitteillä miltei kymmenen vuotta. Uedan aiempiin peleihin kuuluvat PlayStation 2:lle julkaistut modernit peliklassikot Ico (2001) ja Shadow of the Colossus (2005). Miehen edellisten pelien tyyliin The Last Guardian on lumoava seikkailupeli, jonka ainutlaatuinen tunnelma vetoaa pelaajaan kuin pelaajaan.

Peli teki ensiesiintymisensä jo vuoden 2009 E3-messuilla, josta lähtien fanit ovat odottaneet sitä kuin kuuta nousevaa. Hiljaiselon jälkeen peli nousi uudestaan parrasvaloihin vuoden 2015 messuilla. Toimintaseikkailussa pelaajat ohjaavat nuorta poikaa ja heidän on tehtävä yhteistyötä Tricon kanssa selviytyäkseen pelimaailman vaaroista. Trico käyttäytyy kuin eläin, joten pelaajien on houkuteltava sitä esimerkiksi ruoalla saavuttaakseen korkealla sijaitsevia tasanteita ja väistelläkseen parivaljakkoa vaanivia vihollisia.
Pelin suositusikäraja on 12 vuotta. Lisätietoja osoitteessa www.playstation.com.
the-last-guardian-kansi