Järjestyksessään kymmenes Just Dance -peli on kelpo viihdettä. Vahvasti myös aikaisempia pelialustoja tukeva pelisarja toimii edelleen mainiona koko perheen viihdykkeenä. Paikallisesti jopa kuuden hengen voimin samanaikaisesti pelattava Just Dance 2019 tarjoaa uutta musiikkia neljänkymmenen kappaleen verran ja maksullisena lisäsisältönä suuren musiikkikirjaston pelaajien käyttöön.

Just Dance -peleissä pyritään imitoimaan ruudulla näkyvän tanssijan liikkeitä mahdollisimman tarkasti. Liikehtivän hahmon tahdissa liikkuminen on alkuun helpompaa ja pisteitä ropisee, vaikka tanssiliikkeet eivät olisikaan tarpeeksi täsmällisiä. Kokeneemmat voivat hyödyntää ruudun alalaidassa olevia animoituja varjokuvia, jotka mallintavat tulevia liikesarjoja.

Just Dance 2019 sisältää erikseen myös niin sanotun lasten pelitilan, jossa sympaattiset hahmot pomppivat ruudulla liikesarjojen tahdissa. Lasten pelitilassa peli antaa positiivista ja kannustavaa palautetta myös silkasta musiikin tahdissa hyppimisestä ja innokkaasta yrittämisestä, joten silkka hauskanpitokin onnistuu hyvien tulosten lomassa.

Ulkoisesti Just Dance 2019 on oikein pirteän oloinen ja mukavan värikäs tekele ja mukaansatempaavaa tanssimusiikkia on tarjolla esimerkiksi Britney Spearsin, Big Bangin, Elton Johnin, Coronan ja Euroviisuista tutun Netan esittämänä. Biisilistan skaala ulottuu erittäin laajasti peräti viidelle vuosikymmenelle. Lisämaksua vastaan on mahdollista hankkia käyttöön peräti 150 kappaleen musiikkikirjasto, joka harmi kyllä toimii vuokraperiaatteella ja vaikuttaa hieman rahastukselta. Palvelun voi ostaa yhdeksi päiväksi, yhdeksi kuukaudeksi, kolmeksi kuukaudeksi tai yhdeksi vuodeksi.

Just Dance 2019:n parhaana puolena toimii vuodesta toiseen sen mainio viihdearvo ja käytännössä sopivuus kenelle tahansa ikänsä puolesta, koska mikä olisikaan mukavampaa kuin saada kunto kohoamaan vetävän tanssimusiikin tahdissa tai katsoa innokkaiden lasten telmimistä ruudun ääressä tai jahdata täydellistä tulosta vaikeampien kappaleiden kohdalla.

Ikään ja sukupuoleen katsomatta Just Dance 2019 -peliä voi suositella kaikille tämän lajityypin peleistä kiinnostuneille.

Genre: Tanssi- ja rytmipelit
Ikäraja: 3
Julkaisuaika: 25.10.2018
Testialusta: PlayStation 4
Muut alustat: Xbox 360, Xbox One, Nintendo Switch, Wii, Wii U
Kehittäjä: Ubisoft
Julkaisija: Ubisoft
Pelaajamäärä: 1-6
Kotisivu: https://www.ubisoft.com/en-us/game/just-dance-2019/