Peliarvio: Resident Evil 7: Biohazard Gold Edition

Ethan Wintersin koettelemukset jatkuvat Resident Evil 7: Biohazard Gold Editionin mukana tulevassa lisäsisällössä. Tässä arvostelussa keskitytään lisäsisältöön. Resident Evil 7: Biohazard -pelin arvostelun voi lukea täältä!
Gold Editionissa tulevat lisäosat eivät kalpene mainion tarinapelin rinnalla ja tarjoavat hienoja hetkiä etenkin niille, joilla on mahdollisuus pelata VR-lasien läpi katsottuna. Mukana nähdään myös kolme muuta hahmoa, jotka ovat vanha tuttu Chris Redfield, kolmessa osiossa omaa selviytymistaisteluaan käyvä Clancy Jarvis ja Joe Baker, Zoen eno ja Jack Bakerin veli.

Not A Hero

Pelin läpäisyn jälkeen pelaaja astuu Resident Evil -pelisarjan yhden päähahmon, Chris Redfieldin saappaisiin. Umbrella-yhtiölle töitä tekevän Chrisin tehtävänä on pureutua syvällisemmin Lucas Bakerin ympärille koottuun tarinaan. Lucasin sadistinen asenne ei tee tehtävästä helppoa ja mielikuvitukselliset ansat sekä pienet puzzlet luovat tunnelmaa kauhun hetkien muodossa. Nurkkaan ahdistamisen tunteeseen myötävaikuttavat myös Resident Evil 4:n ajoilta tutut regeneroituvat viholliset.

Noin kahden tunnin mittaisen tarinan kesto ei ole pitkä, mutta sitäkin parempi tunnelmaltaan. Tiukat tilanteet aikarajan kera ja uudet vihollistyypit saavat tarinan tuntumaan mielenkiintoiselta haasteelta. Toimintaa on ehkä aavistuksen liian paljon verrattuna pääpelin erinomaiseen tunnelmaan. Peli tarjoaa kaksi erilaista vaikeustasoa ja kokeneemmille normaalitaso ei tuota kuin ajoittain hankaluuksia hyvin varustellun Chrisin roolissa.
Kokonaisuutena tämä on hyvä ja ytimekäs lisäpaketti. Not A Hero on ladattavissa ilmaiseksi.

Ethan Must Die!

Ethan Wintersin on paettava karua kohtaloaan tässä hurjassa lisäosiossa. Viholliset ovat äärimmäisen vaarallisia ja tallennusmahdollisuutta ei ole. Löydettävät tavarat sijaitsevat jokaisella pelikerralla eri paikoissa ja kuolema korjaa satoa erittäin helposti. Kerrasta poikki -tilanteet toistuvat ja asiat opitaan kantapään kautta.

Viikatemiehen varjo leijuu jatkuvana uhkana Ethanin yläpuolella. Ympäristö ja reitit ovat tuttuja pääpelin puolelta, mutta auttaako se selviämään tästä kauhuntäyteisestä kokemuksesta hengissä? Ethan Must Die! tuo pelaajan eteen saman haasteen kuin Madhouse-taso pääpelin puolelta ja tarjoaa raadollisen matkan kenelle tahansa. Ei sovellu aloittelijoille.

The End of Zoe

Pääpelistä tutun tilanteen myötä Zoe jää vaille mahdollisuuksia, kunnes esiin astuu Joe Baker. Umbrellan sotilaat löytävät henkihieverissä kamppailevan Zoen ja paikalle osuva Joe olettaa sotilaiden olevan syyllisiä Zoen olotilaan. Todellisuudessa syyllinen on Eveline. Kovanyrkkinen Joe aloittaa matkansa Zoen pelastamiseksi.

Lähestymistapa on mielenkiintoinen, sillä fyysiseen voimaan perustuva taistelutyyli vie Joen aina vaarojen lähelle. Erikoisuutena nyrkit voidaan ”ladata” etukäteen ennen vihollisten kohtaamista. Hyökkäykset ovat niin tehokkaita, että osaava pelaaja selviää tilanteista useimmiten liian helposti ja tämä latistaa tunnelmaa. Joen brutaalinen tapa käsitellä vihollisia pelastaa kuitenkin paljon, sillä Joen voima ja raakuus eri tilanteissa on aina nautinnollista katsottavaa.
Sivutarina on varsin mielenkiintoisen oloinen ja sisältää muutaman hyvän säikytyksen, vaikka pelon ilmapiiristä ei voida juurikaan puhua. Kohtalainen seikkailu, mutta aivan liian helppo kokeneelle pelaajalle. Kestoa The End of Zoella on noin tunnin verran.

Banned Footage


Banned Footage -lisäsisältöpaketti käsittää useita pienempiä osioita, joiden kohdalla pelintekijät ovat onnistuneet erittäin hyvin. Tunnelma on jälleen käsinkosketeltavaa.
Seuraavassa kaikki Banned Footagen osiot erikseen arvosteltuna.
21
Voiko tuska tehdä sinusta viisaamman? Tähän kysymykseen vastaa 21, sadistinen korttipeli, jossa Clancy Jarvis on istutettu tuntemattoman pelikaverin kanssa saman pöydän ääreen pelaamaan Lucas Bakerin suunnittelemaa elämän ja kuoleman peliä.
Erittäin upean ympäristön kauneutta ei voi millään kokea samalla tavalla pelkästä televisiosta katsottuna, joten VR-kokemuksena pelaaja pystyy huomattavasti paremmin samaistumaan Clancyn tukalaan tilanteeseen. Panoksena on selviytyminen, ja psykedeeliset kyvyt saattavat kääntää tilanteen Clancyn eduksi. Upeasti toteutettu monivaiheinen minipeli.
Bedroom
Clancy Jarvis on istutettu vuoteeseen ja Marguerite pitää häntä vankinaan. Tavoitteena on päästä pakenemaan, mutta se vaatii runsaasti päättelykykyä, oivaltavaa tilannetajua sekä aikaa vastaan kamppailemista. Vaihtoehtoja on monia, osaatko valita niistä parhaat? Bedroom vetää vertoja pääpelin parhaalle puzzlelle, jossa operoitiin Lucasin tulenarassa ympäristössä syntymäpäiväjuhlilla. Lyhyt, mutta erittäin toimiva tarinanpoikanen.
Daughters
Daughterstarinassa  tutustutaan Zoen edesottamuksiin Bakersin perheessä. Pääpelistä tutussa ympäristössä seikkaileva ja pelaajan ohjaama Zoe kohtaa monia vaaratilanteita ja tavoitteena on selviytyminen. Läheltä piti -tilanteita piisaa ja tunnelma on ahdistava, eikä peli pitele kädestä. Ainoastaan seuraava kohde kerrotaan. Mielenkiintoisinta Daughtersissa on useampi erilainen loppuvaihtoehto tarinalle, joten uudelleenpeluuarvoa on huomattavasti enemmän. Mukana pieniä puzzleja ja myös nopeaa tilannetajua vaaditaan. Pelkona Zoen oma perhe. Selviätkö hengissä? Tyylikäs ja tunnelmallinen tarina.

Nightmare
Bedroom-osiosta tuttu Clancy Jarvis on jälleen vaarojen keskellä. Hänen pitää selvitä aamuun asti tunti kerrallaan ja pääpelistä tutut hirviöt kansoittavat ympäristöä. Aika tekee työtä selviytymisen eteen, mutta henkiinjääminen pitää ansaita. Ahtaat tilat, mahdollisuus viritellä ansoja ja pienet pomotaistelut ovat omiaan pelon ilmapiiriä luotaessa. Taakse katsominen voi säikäyttää pahanpäiväisesti. Resurssit ovat rajalliset ja valuuttaa raksuttavat koneet edesauttavat selviytymistä. Jokainen pelattu yritys madaltaa kynnystä erilaisten apuvälineiden saamisen myötä. Nightmaressa on onnistuttu yhdistämään toiminta ja tunnelma, hieno kokonaisuus. Vaikeahko myös kokeneemmille pelaajille.

Yhteenvetona Resident Evil 7: Biohazard Gold Editionin ladattava lisäsisältö on oikein onnistunut. Muutamat kauhupelille liian kevyesti suunnitellut osiot eivät pilaa kokonaisuutta, sillä onnistuneiden lisätehtävien määrä on kuitenkin suurempi. Suositellaan etenkin VR-lasien kanssa pelattavaksi, mutta toimii myös ilman niitä, vaikka visuaalinen anti ei tällöin olekaan samalla tasolla.
Lajityyppi: Kauhu
Ikäraja: 18
Julkaisuaika: 12.12.2017
Testialusta: PS4
Alustat: PS4, Xbox One, Pc
Kehittäjä: Capcom
Julkaisija: Capcom
Pelaajamäärä: 1
Pelin kotisivu: Resident Evil 7


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.