Peliarvio: Watch_dogs


Ubisoftin Montrealin studio alkoi kehittää Watch_Dogs -peliä jo vuonna 2009. Tavoitteena oli rakentaa mahdollisimman monipuolinen avoimen maailman peli, joka perustuu hakkerointiin.
watch_dogs_ss9_99866
Tavoitteessa onnistuttiin ja tuloksena on peli, joka julkaistuista avoimen maailman peleistä pääsee lähimmäs genren kiistatonta kuningasta, Grand Theft Auto -sarjaa, ainakin mitä tulee pelin kekseliäisyyteen ja omiin ideoihin. Siinä missä muut pelit ovat tyytyneet käyttämään GTA:n myyntivalteiksi osoitettuja väkivallan teemoja, Watch_Dogs kehitti uuden mielenkiintoisen idean ja rakensi GTA:sta tuttuja elementtejä sen ympärille.
watch_dogs_ss1_99850
Watch_Dogsin päähenkilö Aiden Pearce on erittäin taitava hakkeri, joka pyhittää elämänsä kostoon, eli saadakseen selville kuka tai ketkä yrittivät tappaa hänet, eikä vähiten siksi että hänen siskotyttärensä menehtyi tappoyrityksestä aiheutuneessa onnettomuudessa. Parikymmentuntisen seikkailun tiimellyksessä paljastuu yllättäviä käänteitä matkalla kohti vääjäämätöntä loppua ja tulevaisuudessa siintävää jatko-osaa.
watch_dogs_ss10_99868
Määrätietoisen tehtävän tehokkaimpana apuna on Aidenin kyky hakkeroitua Chicagon kaupungin keskitettyyn verkkoon nimeltään ”ctOS”, jonka kautta Aiden pystyy älypuhelimellaan tekemään suoranaisia ihmeitä; räjäyttelemään virtajännitelaatikoita, muuttamaan liikennevaloja, nostamaan ja laskemaan siltoja sekä liikenne-esteitä ja jopa katkaisemaan sähköt koko kaupungista. Aidenina hakkeroidut myös valvontakameroiden kautta tietokoneisiin ja hälytysjärjestelmiin, sekä tyhjennät kadun tallaajien pankkitilit tai puhelimet koodinpätkistä, jos niin haluat. Luonnollisesti pääset myös lukemaan kaiken mahdollisen tiedon vastaantulevista ihmisistä ja voit käyttää näitä tietoja hyväksesi.
watch_dogs_ss2_99852
Pelin edetessä sinulle tarjotaan sopivin väliajoin sivutehtäviä ja voit joko suorittaa ne, tai olla välittämättä niistä. Sivutehtäviä ei ole pakko suorittaa juonen etenemisen kannalta, mutta niiden selvittäminen on kuitenkin suositeltavaa, sillä tiettyjä lisätaitoja ei saa käyttöönsä ellei ole suorittanut määrättyjä sivutehtäviä. Mahdollisuuksia tuntuu olevan rajattomasti ja mikä parasta, voit kehittää taitojasi sitä tehokkaammiksi, mitä enemmän tehtäviä suoritat. Kukapa ei haluaisi olla entistäkin taitavampi ja sulavampi hakkeri, joka voi halutessaan aikaansaada niin häkellyttävää kaaosta, että pystyy livahtamaan täysin mahdottomiltakin tuntuvista tilanteista.
watch_dogs_ss5_99858
Pelimekaniikka on sujuvaa ja muista avoimen pelimaailman peleistä tuttua. Ilman hakkerointia peli asettuisi avoimen pelimaailman pelien hyvään keskikastiin autojen varastamisineen, ajeluineen, suojaan loikkimisineen, ampumisineen ja poliisin hälytystason nousemisineen. Myös juoni olisi tukevaa keskisarjaa, mutta hakkeroinnin tuoma lisämauste nostaa sen mielenkiintoiselle tasolle ja asettaa pelaajallekin filosofisia mietteitä, mitä tekisi jos itse joutuisi vastaavanlaiseen tilanteeseen.
watch_dogs_ss4_99856
Watch_Dogsissa on myös moninpeli, jossa 2-8 peliä voi mellastaa avoimessa pelimaailmassa, mutta toiminto jota ei missäkään pelissä vielä aiemmin nähty on eräänlainen moninpeli yksinpelissä. Tässä nerokkaassa toiminnossa täysin ulkopuolinen vieras pelaaja tunkeutuu yksinpeliisi ja yrittää varastaa sinulta resursseja. Sinun tehtäväsi on löytää ulkopuolinen hakkeri ennen kuin hän ryöstää sinut puhtaaksi. Vastavuoroisesti voit tehdä omia hyökkäyksiäsi toisten peleihin ja tehdä tuhojasi siellä. Tämän ulkopuolisen anonyymin uhan tekee erityisen mielenkiintoiseksi se, että kyseessä on joku toinen oikea ihmispelaaja, joka on tunkeutunut peliisi ja jonka liikkeet ovat täysin arvaamattomia ja usein hyvinkin haastavia.
watch_dogs_ss7_99862
Watch_Dogsia kampanjoitiin massiivisesti ja näyttävästi pitkään ennen julkaisua. Mainoskampanja oli jopa niin tehokasta, että jotkut arvostelijat hieman pettyivät päästessään lopulta itse peliin käsiksi. Yllättäen kyseessä ei ollutkaan Jeesuksen uusi tuleminen tai koko digimaailman mullistava peli, joka olisi osannut kävellä vetten päällä. Mainokset nostattivat ylenpalttista hypeä ennen pelin julkaisua ja tekivät tehtävänsä niin hyvin, että myyntiennätykset paukkuivatkin heti ensimmäisenä päivänä. Vaikka Watch_Dogs ei ole kaikki mainonnan aiheuttamat odotukset ylittävä mestariteos, se on silti erittäin hyvä peli. Watc_Dogs on raikas ja vaikuttava tuulahdus toimintapeligenren tutuissa peliympäristöissä ja toimintamalleissa, ja se tuo uudenlaisen näkökulman sille miten pelissä voidaan vaikuttaa ympäröivään maailmaan.
watch_dogs_ss6_99860
Watch_Dogsin ainutlaatuinen idea nostaa pelikokemuksen varsin korkealle ja kenellekään ei tule yllätyksenä, kun Ubisoft vääjäämättä jossain vaiheessa ilmoittaa, että pelille tullaan tekemään yksi tai useampi jatko-osa. Pelin menestyksen ja idean toimivuuden jatkojalostuksen mahdollisuudet huomioon ottaen, Ubisoftilla on käsissään Assassin’s Creedin kaltainen monivuotinen pelisarja.
watch_dogs_ss8_99864
Tällä kertaa vuonna hakkeroitiin Chicago, seuraavaksi New York City?
watch_dogs_ss3_99854
Lajityyppi: Toiminta
Ikäraja: 18
Julkaisuaika: 27.05.2014
Alustat: PS4, PlayStation 3, Xbox 360, Xbox One, PC, Wii U
Kehittäjä: Ubisoft Montreal
Julkaisija: Ubisoft
Pelaajamäärä: 1, verkossa 2-8


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.