DigiExpo –  pelaamisen, kuvaamisen ja viihde-elektroniikan messutapahtuma järjestetään nyt 10. kerran perjantaista sunnuntaihin 1. – 3.11.2013 Messukeskuksessa Helsingissä. Uusiin tuotteisiin tutustumisen lisäksi messuilla voi seurata vauhdikasta ohjelmaa. Pelaaminen on vahvasti mukana messuilla, tänä vuonna erityisesti 30 vuotta täyttävä suomalainen peliala ja uuden sukupolven PlayStation 4 -konsoli. Asiantuntijat esittelevät juhlalavalla uusinta tekniikkaa, kertovat elokuvista ja valokuvaamisesta.
Seuraavan sukupolven konsoli PlayStation 4 vie pelaamisen uudelle tasolle
Pelaajien innolla odottama PlayStation 4 -pelikonsoli esiintyy ensi kertaa yleisölle DigiExpossa. Pelaamisen uuden ajan aloittavan huippulaitteen pelejä pääsee myös pelaamaan. ”Monipuolinen ja tehokas PlayStation 4 -järjestelmä tarjoaa erityisesti yhteisöllistä pelaamista, häkellyttävää visuaalista laatua, yksilöityä sisältöä, innovatiivisia kahden näytön elämyksiä ja lukemattomia täysin uusia kaivattuja ominaisuuksia”, kertoo Sony PlayStation Suomen pr-koordinaattori Valtteri Hyttinen.
Pelaamisen taivas
DigiExpossa voi pelata mm seuraavia pelejä: Assassin’s Creed IV: Black Flag, DRIVECLUB, Knack, Resogun, SingStar SuomiHelmet, Wonderbook: Walking with Dinosaurs, Gran Turismo 6, Titanfall, Dragon Age 3, NHL14, FIFA14, Battlefield 4 ja Need For Speed Rivals. Useat DigiExpossa esiteltävät pelit varmistuvat vasta lähempänä tapahtumaa.  EA:n pelialueella järjestetään useita peliturnauksia mm NHL ja FIFA. Pelilavan juontaja Thomas Puha esittelee uusimmat pelit, järjestää kilpailuja ja muuta säpinää tapahtumaan. Odotettavissa on myös pelien ennakkoesityksiä ja muita yllätyksiä. Pelit ovat myös myynnissä DigiExpossa.
Suomalainen videopelaaminen ja pelialan tulevaisuus 
Suomessa on pelattu videopelejä jo 30 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi DigiExpossa  järjestetään Pelialan tulevaisuus -paneelin perjantaina 1.11. klo 12 Pelilavalla. Keskustelemassa ovat Housemarquen perustaja ja toimitusjohtaja Ilari Kuittinen, Grand Cru perustajatiimiin kuuluva  Mikko Wilkman, Supercellissä Clash of Clansin suunnittelutiimin Lasse Louhento ja pelien tekemistä opettava, pelien tuottaja Joonas Laakso.
Suomalaisesta pelialasta kertoo myös FIGMAn järjestämä retronäyttely, jossa on esillä videopelimateriaalia 80-luvun kotitietokoneista lähtien. Näyttelyn yhteydessä voi tutustua ja kokeilla Helsingin kaupunginkirjaston Pelin paikka -hankkeen  Oculus Rift -virtuaalilaseja. DigiExpossa on esillä lasien prototyyppi, jonka kuluttajaversio julkaistaneen vasta ensi vuonna.
Kamerat ja kuvaaminen
Uudet kamerat esitellään DigiExpossa  kuvaamisen yhteisosastolla, jossa asiantuntijat opastavat oikeanlaisen kameran valinnassa. Mukana ovat mm. Sony, Olympus ja Nikon.
Elokuvamaailmaa ja uusinta elektroniikkaa
Nyt ensimmäistä kertaa DigiExpossa ovat esillä myös elokuvat. DigiExpon 10-vuotisjuhlalavalla kerrotaan elokuvien tekemisestä ja paikalle saapuu mm. Kesäkaverit-elokuvan tekijöitä. Lavalla näytetään mm. elokuvatrailereita ja esitellään uusimpia viihde-elektroniikkatuotteita.
DigiExpossa esitellään kotiteattereita, äänentoistolaitteita, puhelimia, tabletteja ja tietokoneita, pelejä, konsoleita ja kameroita. Samanaikaisesti Messukeskuksessa järjestettävä HifiExpo esittelee Kokoustamossa ja hotelli Holiday-Innissä high end -ääntä ja kuvaa eli korkealuokkaisia äänentoistoon ja kuvan esittämiseen liittyviä tuotteita. HifiExpossa kävijät pääsevät tutustumaan mm. kaiuttimiin, kaiutinjärjestelmiin, subwoofereihin, kotiteatteri-installaatioihin, videoprojektoreihin, vahvistimiin, kuulokkeisiin, levysoittimiin ja tarvikkeisiin sekä ääni- ja videotallenteisiin.
Aukioloajat ja hinnat
DigiExpo ja HifiExpo ovat avoinna Messukeskuksessa pe 1.11. klo 12-20, la 2.11. klo 9-19 ja su 3.11. klo 10-17.
Lippujen hinnat: Aikuiset 16 €/hlö, Lapset (7-15v.), eläkeläiset, varusmiehet, opiskelijat 10 €/hlö
Ryhmälippu (väh. 10 hlöä) 10 €/hlö, Perhelippu (max. 2 aikuista ja alle 16 v. lapset) 37 €
Kokoaikalippu 30 € aikuiset, 20 € lapset, opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet
Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi.
Alle 12-vuotiaat vain aikuisen seurassa.
Samalla lipulla Skiexpoon, BoardExpoon, Lätkä&Säbään ja HifiExpoon.
www.digiexpo.fi www.hifiexpo.fi www.skiexpo.fi