Lokakuussa PlayStation Plus -jäsenet astuvat Jason Voorheesin saappaisiin Friday the 13th: The Game -pelissä sekä kamppailevat ystäviään vastaan riehakkaassa Laser League -moninpelissä.

Lokakuun PS Plus -peleistä ensimmäinen on kauhuelokuvaklassikon pelikäännös, asymmetrinen moninpeli Friday the 13th: The Game, jossa teinijoukon on selviydyttävä yön kauhuista. Viattomia uhreja pelissä vaanii yksi lajityypin ikonisimmista hahmoista, Jason Voorhees. Pelimekaniikaltaan teos muistuttaa Dead by Daylightia, joka on tuttu elokuun PS Plus -pelivalikoimasta. Hiiviskely ja tiimityö ovat avain onnistumiseen, sillä selviytyjien on suoritettava määrätyt tavoitteet edetäkseen tasolta toiselle.

Tappaja-Jasonin roolissa pelaajan on eristettävä selviytyjät toisistaan ja nirhata heidät yksi kerrallaan. Tehtävässä auttavat Jasonin kätevät taidot, joihin lukeutuvat muun muassa seinien läpi näkeminen ja teleporttaus. Pelin edetessä pelaaja saa käyttöönsä uusia työkaluja, kuten eri hahmoversioita Jasonista jotka ovat tuttuja myös alkuperäisistä elokuvista.
Aivan kuten Dead by Daylight, tämäkin peli painottuu verkkomoninpeliin. Hauskimmillaan peli on yhdessä kaveriporukan kanssa.

Räpäytä silmiäsi ja kuolet – Laser League ei anna armoa

Selviytymiskauhun lisäksi PS Plus -jäsenet pääsevät lokakuussa nauttimaan kilpailullisesta ja futuristisesta Laser League -verkkomoninpelistä, joka vie pelaajan vaarallisen urheilulajin pariin vuonna 2150.

Laser Leaguen tunnuslause ”Blink and you’re dead” tulee uudelle pelaajalle tutuksi heti kättelyssä. Pelin alku on yksinkertainen, mutta se muuttuu nopeasti vaikeammaksi. Kartalle ilmestyvät laserseinät ovat tappavia ja niitä väistellessä on oltava erittäin nopea pysyäkseen hengissä. Jokainen pelaaja voi myös valita hahmoluokan, joka sisältää tiettyjä taitoja ja erikoisvoimia. Osa pelaajista voi teleportata, osa kykenee tappamaan toisia miekalla, ja loput työntävät vastustajia laserseiniä kohti. Kaiken lisäksi pelaajat voivat saada käyttöönsä esineitä, joilla laserseinien väriä ja pyörimissuuntaa voi vaihtaa.
Myös tämä peli on parhaimmillaan yhdessä kaverien kanssa pelattuna. Pelaajia voi haastaa sekä verkossa että kasvotusten 2v2-pelitilassa. Kuten FIFA:ssa, Rocket Leaguessa ja muissa huippuluokan moninpeleissä, myös Laser Leaguessa parhaat ystävät voivat muuttua hetkessä pahimmiksi vihollisiksi. Tämän pelin myötä ystävyyssuhteet ovat viimeistään koetuksella.
Kuva: YouTube