Valtion elokuvatarkastamo kutsuu kaikki Suomen kirjastot viettämään Kansallista pelipäivää lauantaina 12.11.2011
Pelaaminen on merkittävimpiä yhdessä vietetyn ajan muotoja suomalaisessa yhteiskunnassa. Pelejä pelataan kaikissa ikäryhmissä. Lapsena pelattujen lautapelien, pihapelien ja joukkueurheilun lisäksi tulevat teini-iässä mobiilipelit, konsolipelit ja verkkoyhteisöjen sosiaaliset pelit, joita pelaavat myös aikuiset ja senioritkin.
Kansallinen pelipäivä juhlii pelaamisen monimuotoisuutta ja tuo uudet pelaamisen muodot perinteisten pelien rinnalle samanarvoisina. Pelipäivä antaa pelialan toimijoille mahdollisuuden esitellä omia tuotteitaan ja kokoaa kaikki peleistä kiinnostuneet eri sukupolvien edustajat Suomen kirjastoihin pelaamaan.
Kansalliseen pelipäivään voi osallistua oman kirjaston resurssien puitteissa. Lautapelien pelaaminen, peliminiatyyrien maalaaminen, murhamysteerin järjestäminen tai vaikka osallistuminen kansainväliseen kirjastojen selainpeliturnaukseen, ovat kaikki oivia sisältöjä Kansallisen pelipäivän viettoon kirjastossasi. Pelipäivään kuuluu neljä kaikille yhteistä sääntöä.
1. Toiminnan tulee olla vuorovaikutteista, eli sisältää pelaamista jossain muodossa.
2. Digitaalisia pelejä pelatessa tulee asiakkaille jakaa tietoa pelien ikärajoista.
3. Toiminnan tulee olla ilmaista ja avointa. Pelipäivään eivät kuulu uhka- tai rahapelit.
4. Yritykset eivät voi myydä pelejä, mutta mainonta ja tuote-esittelyt ovat sallittuja.
Kansallisen pelipäivän sivuilta löydät vinkkejä toiminnan järjestämiseen, ilmoittautumislomakkeen ja ilmoittautuneet kirjastot, sekä tietoa pelien ikärajoista.
Tutustu Kansalliseen pelipäivään osoitteessa Pelipaiva.fi
Suomalaisia pelaamaan yllyttämässä ovat Valtion elokuvatarkastamo, Mediakasvatuskeskus Metka ry, Kirjastot.fi, sekä Helsingin, Espoon ja Kouvolan kaupunginkirjastot.
Valtion elokuvatarkastamo muuttuu 1.1.2012 Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskukseksi, jonka tehtävänä on edistää mediakasvatusta ja lapsille turvallista mediaympäristöä.
Kansallinen pelipäivä järjestetään vuosittain samaan aikaan kuin yhdysvaltalainen National Gaming Day ja pohjoismainen Nordic Gaming Day.