Vuoden 2016 suomalainen pelinkehittäjä tulee Kajaanista

Helsingin Messukeskuksessa tänä viikonloppuna käynnissä olevilla GameXpo-messuilla palkittiin vuoden 2016 suomalaisena pelinkehittäjänä kajaanilainen Critical Force Oy.
Critical Force on vuonna 2010 perustettu mobiilia Critical Ops -nimistä First Person Shooter -peliä kehittävä yritys, joka taannoin sai 4 milj. euron pääomasijoituksen korealaiselta NHN Entertainmentiltä. Yrityksellä on tällä hetkellä Kajaanin lisäksi toimintaa myös Thaimaassa ja toiminnan aloittaminen Koreassa on suunnitteilla.GameXpo-messuilla myönnettiin Vuoden 2016 suomalainen pelinkehittäjä -palkinto kajaanilaiselle Critical Force Oy:lle. Palkinnon arvo on 3 000 € ja sen rahoittaa Suomen Messusäätiö.
Peliala kehittyy jatkuvasti ja jotkin kehityssuunnat ovat ennalta nähtävissä. Mobiili kilpapelaaminen on yksi ennalta tunnistetuista kehityssuunnista ja sen kasvuun kohdistuu paljon odotuksia. Critical Force on ensimmäisten suomalaisten pelistudioiden joukossa ottanut mobiilin kilpapelaamisen kehittämisen haasteen onnistuneesti vastaan. Critical Ops on herättänyt sekä pelaajien että pelialan sijoittajien huomion.

– Yrityksenä Critical Force on esimerkki pelikoulutuksen merkityksestä. Suurin osa Critical Forcen työntekijöistä on Kajaanin AMK:n kasvatteja ja yhteistyö pelikoulutuksen kanssa on ollut yrityksen menestymisen kriittinen avaintekijä, totesi tuomaristo perusteluissaan.
Messukeskus järjestää GameXpon yhteistyössä pelialan toimijoiden kanssa 4.– 6.11.2016 Helsingissä. Samaan aikaan myös DigiExpo, Skiexpo, BoardExpo ja Lätkä & Säbä. GameXpo on vastuullinen pelitapahtuma, jossa yhteistyökumppaneiden tulee noudattaa kuvaohjelmalakia.
Aikaisemmat palkinnon saajat
2015: Colossal Order / Mariina Hallikainen
2014: Seriously / Petri Järvilehto
2013: Fingersoft / Toni Fingerroos /
2012: Supercel / Lasse Louhento /
2011: Aritunes / Ari Pulkkinen
2010: Rovio / Jaakko Iisalo


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Jä vastaus

Your email address will not be published.