Vuoden olut on valittu

Helsinkissä parhaillaan käynnissä olevalla Beer Festivalilla on valittu vuoden 2019 olut, joka ei ole miedoimmasta päästä.

Vuoden 2019 olueksi valittiin Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Kukko Vahva Pils 5,5 %. Saavutus on kyseiselle oluelle ensimmäinen laatuaan. Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalle napashti toinenkin palkinto, kun panimon Imperiaali stout -olut valittiin oman kilpailusarjansa parhaaksi olueksi.

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas julkaisi tänään tiedotteen, jossa kerrotaan perinteikkään kilpailun voiton olevan merkittävä saavutus, sillä edustettuna oli tänäkin vuonna pitkälti koko Suomen pienpanimo-oluiden kerma ja kaiken kaikkiaan yli 100 olutta kilpaili halutusta tittelistä.

Kukko Vahva Pils on menestynyt suomalaisissa ja kansainvälisissä olutkilpailuissa aiemminkin, mutta vuoden olut -titteli tuli sille nyt ensimmäistä kertaa.

– Olemme äärimmäisen otettuja tästä kunnianosoituksesta. Tämä todistaa sen, että klassikot ovat aina muodissa. Lisäksi olemme hirveän onnellisia siitä, että palkinnon sai olut, joka varmasti maistuu niin mattimeikäläiselle, kuin myös itseensä olutnautiskelijaksi mieltävälle, toteaa Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka.

Panimoalan opintojaan parhaillaan Berliinissä suorittava Laitilan panimopäällikkö Ville Vilen kommentoi palkintoa Saksasta käsin.

– Tällä kelpaa elvistellä kurssikavereille!

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas menestyi kilpailussa myös Imperiaali Stoutinsa kanssa, sillä se valittiin oman stoutit ja porterit -kilpailusarjansa parhaaksi olueksi. Kyseiselle oluelle saavutus ei ollut ensimmäinen laatuaan, sillä se on valittu Suomen parhaaksi stout- tai porter-olueksi kaksi kertaa aikaisemminkin ja vuoden oluen palkinto on myönnetty sille myös kaksi kertaa.

Lähde ja kuvat: Laitilan Wirvoitusjuomtehdas

Ylin kuva: Pixabay


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.