Näyttelijä Minna Haapkylä tuomittiin huhtikuun alussa sakkoihin näpistyksestä, petoksesta ja vahingonteosta. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Seiska-lehti.

Helsingin poliisin suorittaman esitutkinnan mukaan Haapkylä anasti Mall of Tripla -kauppakeskuksen Prisma-ruokakaupasta tuotteita yhteensä 58,82 euron edestä. Lisäksi hän maksoi lohifileen väärällä viivakoodilla, jolloin lohen arvo alentui yli 30 euroa.

Haapkylä otettiin paikan päällä kiinni kauppakeskuksen vartijoiden toimesta. Poliisin tietojen mukaan Haapkylä oli käyttäytynyt aggresiivisesti Prisman kiinniottotilassa.

Näyttelijä sai teoistaan yhteensä 14 päiväsakkoa. Haapkylän tuloilla maksettavaa kertyi 784 euroa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Minna Haapkylä poseeraa punaisella matolla vuoden 2023 Venla-gaalassa.

Nyt Haapkylä kommentoi tapausta Iltalehden tuoreessa haastattelussa. Hänen mukaansa tilanteessa on ollut kyse väärinkäsityksestä.

– Sain paniikkikohtauksen, ja yritin hakea vartijalta pikakassalta apua. Hän kieltäytyi auttamasta, ja yritin poistua kaupasta mahdollisimman nopeasti. En nähnyt enkä kuullut kunnolla, ja näkökenttäni oli kapea, Haapkylä avaa Iltalehdelle.

Haapkylä painottaa tilanteen olleen monella tapaa sekava. Hänellä esimerkiksi oli vartijan kanssa kielimuuri.

– Sillä seurauksella minua syytetään näpistyksestä. Olin siinä ihan sekaisin, ja olin ottanut itselleni ihan ihmeellisiä tavaroita, ja lähdin kassalta maksamatta, nainen toteaa.

Haapkylä kuvailee tapahtumia ”pelottaviksi” ja ”kammottaviksi”. Tilanne päättyi hänen omien sanojensa mukaan siihen, että hän maksoi kaikki ostoksensa.

Tällä hetkellä Haapkylällä on selvityksessä, rikottiinko hänen oikeuksiaan tapahtumien aikana. Näyttelijän mielestä on hämmentävää, että häntä syytettiin väkivaltaisesta käytöksestä, vaikka hän oli paniikkihäiriössä.

Minna Haapkylä on tehnyt useita roolitöitä suomalaisissa elokuvissa ja televisiosarjoissa sekä eräissä ranskalaisissa elokuvissa. Hänen tunnetuimpia elokuvaroolejaan ovat pääosat elokuvissa Kuutamolla, FC Venus ja Lapsia ja aikuisia. Television puolelta Haapkylä on nähty muun muassa sarjoissa Hovimäki ja Rikospoliisi Maria Kallio.

Lähde: Iltalehti

Lue myös:

Seiska: Näyttelijä Minna Haapkylä jäi kiinni näpistelystä – käyttäytyi agressiivisesti kiinniottotilanteessa

Podcast: Nelonen tiesi sometähti Sonja Aiellon rikosepäilystä ennen Selviytyjät-sarjan kuvauksia!