Kun tilaisuus tekee varkaan – insinööri kavalsi Microsoftilta yli 10 miljoonaa dollaria

Microsoftin leivissä ollut ohjelmistoinsinööri oli keksinyt porsaanreiän, jonka avulla mies kavalsi itselleen 10 miljoonaa dollaria.

Verkkomaailmassa raha näkyy enimmäkseen binäärimuodossa, nollina ja ykkösinä. Rahojen bittivirrasta porsaanreiän löytäneen insinöörin tehtäviin kuului muun muassa laajan verkkokaupan ominaisuuksien testaaminen. Järjestelmään luoduilla testitileillä tehtyjä tilauksia ei luonnollisesti toimitettu, mutta porsaanreiän avulla niillä pystyi ostamaan digitaalisia lahjakortteja veloituksetta.

Tilaisuus teki varkaan ja asian huomannut insinööri oli alkanut lataamaan lahjakortteja sumeilematta. Kortteja myymällä mies haali itselleen valtavan omaisuuden, jota kertyi kymmenen miljoonan dollarin edestä. Rahoilla hän osti Tesla-auton ja 1,6 miljoonan dollarin arvoisen asunnon.

Lopulta miehen jäljille päästiin, kun digilahjakortteja oli myyty todella paljon Xbox-konsoleille tarkoitetussa kaupassa ja tutkijat huomasivat epätavallisen suuren piikin. Yhdysvaltain salainen palvelu ja verohallitus tekivät asiassa yhteistyötä ja näin saatiin paikannettua niin lahjakorttien myyntipaikat kuin myös niitä itselleen huijannut insinööri.

Mikäli mies todetaan syylliseksi, niin hänet saatetaan tuomita jopa 20 vuodeksi vankilaan ja 250 000 dollarin sakkoihin.

Lähde: The Register

Kuva: Pixabay


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.