Pariskunta myi vauvansa somessa 3200 eurolla ostaakseen iPhonen ja moottoripyörän

Kiinalaispariskunta on todettu syylliseksi 18-päivän ikäisen tyttärensä myymisestä sosiaalisessa mediassa.
The Epoch Times -lehden mukaan vauvan 19-vuotias isä myi pienokaisen 3 200 eurolla (23 000 yuania), jotta hän voisi ostaa iPhone-puhelimen ja moottoripyörän. Isä oli lukenut Kiinan suositusta sosiaalisen median palvelusta QQ:sta, että siellä voisi myydä lapsen, ja päätti tehdä niin. Ostaja osti lapsen sisarelleen.
Poliisin mukaan vauvan 19-vuotias äiti lähti pariskunnan Fujianin provinssissa Tong’an kaupungissa sijaitsevasta kodistaan lapsen myynnin jälkeen. Kun poliisi pidätti hänet, hän kielsi ensin antaneensa lupaa vauvan myymiselle, mutta tunnusti sen myöhemmin.
– Minutkin on adoptoitu ja monet ihmiset kotikaupungissani antavat lapsensa toisille kasvatettavaksi. En oikeasti tiennyt, että se olisi lain vastaista, hän kertoi oikeudenkäynnissä.
Oikeudenkäynnissä kävi myös ilmi, että pari ei ollut suunnitellut lapsen hankkimista ja että heillä oli suuria taloudellisia vaikeuksia. Lapsen äiti työskenteli osa-aikaisesti ja isä ei ollut vielä valmistunut lukiosta.

Lapsen isä antautui vapaaehtoisesti poliisille. Oikeus tuomitsi hänet kolmeksi vuodeksi vankeuteen. Lapsen äiti sai kahden ja puolen vuoden ehdonalaisen tuomion. Äidin tuomiossa huomioitiin, että hän auttaa pikkuveljensä kasvattamisessa ja huolehtii vammautuneista vanhemmistaan.
Vauvan ostaja ilmoittautui poliisille sen jälkeen, kun vanhemmat oli pidätetty. Koska vanhemmat eivät nykytilanteensa vuoksi pysty kasvattamaan lasta, vauva on edelleen ostajan sisarella.
(Kuvituskuva ei liity juttuun)
Lähde: The Epoch Times
Kuva: Unsplash