Hätäkeskukseen oli tullut tänään aamulla hieman kello kuuden jälkeen ilmoitus, että Vaasan sähkön kohdalla Onkilahden puolella Vaasassa oli ollut merenrannan läheisyydessä, meressä, postinjakajan polkupyörä sekä polkupyöräkypärä.
Paikalle oli saapunut pelastuslaitoksen henkilökuntaa. Pelastuslaitoksen sukeltaja oli löytänyt merestä, polkupyörän läheisyydestä, noin 30-vuotiaan miehen meren pohjasta. Mies oli ollut muutaman metrin päässä rannasta. Miehelle oli aloitettu elvytystoiminnat, mutta häntä ei saatu elvytettyä.
Poliisin selvittämän mukaan kuolleena löydetty mies oli ollut aamulla työvuorossaan ja ollut jakamassa postia. Hän oli lopettanut työvuoronsa aamulla kello kuusi ja ollut mahdollisesti menossa Kirkkopuistikon suunnasta Wolffintien pyörätietä kohti Palosaarentietä kotiinsa.
Paikalla suoritetun teknisen tutkinnan perusteella voidaan tässä vaiheessa arvioida, että polkupyöräilijä on ajautunut pyörällä ajaessaan viistosti oikealle ja kulkenut nurmikaistaleen yli rantakivikon kautta mereen. Paikassa ranta on jyrkkä ja veden syvyys lähellä rantaa on 1,5 – 2 metriä.
Tapauksessa ei ole ollut muita osapuolia. Asian selvittäminen jatkuu ja miehelle suoritetaan oikeuslääketieteellinen ruumiinavaus kuolemansyyn selvittämiseksi.
Tapausta tutkitaan kuolemansyyn tutkintana.
Wolffintien silta kuvan alaosassa.