Seiska kertoi tänään kahden lastenkodista karanneen tytön järkyttävän tarinan.

Tytöt ovat nyt jo aikuisia ja heillä on lapsia, joten Seiska nimesi heidät Heidiksi, 25, ja Mirkuksi, 28. Tytöt tutustuivat toisiinsa 13 vuotta sitten lastenkodissa pääkaupunkiseudulla.

Mirkku kertoi Seiskalle karanneensa usein lastenkodista. Karkumatkat kestivät päivästä viikkoon.

– Etsin aina jonkun miehen, jolta pyysin yöpaikkaa. Miehet olivat 40–60-vuotiaita, ja jokainen harrasti seksiä kanssani. Olin lapsi, enkä käsittänyt, ettei se ollut normaalia. Luulen, että tuhoisa käytökseni johtui siitä, että jouduin jo aivan pienenä pedofiilin uhriksi.

Mirkun mukaan hyväksikäyttäjät näyttivät tavallisilta ja kunnollisilta miehiltä.

– Yhdellä oli tietämättäni oma lapsi eri huoneessa, kuin missä hän harrasti kanssani seksiä. Toinen puolestaan oli pankkiiri, Mirkku kertoi Seiskalle.

Myös Heidillä on järkyttäviä kokemuksia karkumatkoilta. Esimerkiksi 14-vuotiaana hän päätyi karkumatkallaan huumekämppään, jonka vessassa hänet raiskattiin.

– Pyysin pakkasyönä tuntemattomalta mieheltä yöpaikkaa. Hän tarjosi viinaa, ja sammuin. Mies raiskasi minut.

Mirkku ja Heidi halusivat kertomuksillaan tuoda esille, että lastensuojelu ei pysty suojelemaan alaikäisiä, jotka ovat karkureissuillaan aina suuressa vaarassa. He tietävät kokemuksesta, että alaikäisten karkulaisten raiskaukset ovat yleisiä.

Seiskan mukaan Mirkun ja Heidin lisäksi vain yksi lastenkodin kohtalotovereista on saanut elämänsä suunnilleen kuntoon. Kaverukset paljastivat karun totuuden: Yksi meni junan alle, muutamalla on vankilatuomioita, lähes jokainen käyttää huumeita ja Mirkun lähin ystävä teki itsemurhan vuosi sitten.

Mirkun ja Heidin tarina sekä kuva tytöistä lastenkodissa: Seiska

(Artikkelikuva ei liity tapaukseen, kuva: Pixabay)