Televisiostakin tutun entisen kehonrakentajan, nykyisen fitness-valmentajan Tapani ”Tape” Valkosen, 59, oikeudenkäynti on päättynyt Lappeenrannan käräjäoikeudessa.

Seiskan mukaan Valkosta epäiltiin ensin törkeästä dopingrikoksesta, rahanpesusta sekä huumausainerikoksesta, mutta syytteet lievenivät oikeudessa ja huumausainerikossyyte hylättiin.

– Olen iloinen, että oikeus siinä mielessä toteutui, että vain dopingaineistahan tässä on todellisuudessa ollut kyse, Valkonen sanoi Seiskalle.

– En ole koskaan kiistänyt dopingaineiden käyttöä. Olin silloin valmistautumassa kilpailuun ja valitettavasti dopingaineet kuuluvat huipulle, siitä ei pääse mihinkään. Tosin jos sunnnuntaitreenaaja päättää aineita käyttää, on hän tyhmä.

Valkoselle vaadittiin ensin kolmen vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta. Oikeudenkäynnin aikana syyttäjä kuitenkin päätyi Seiskan mukaan vaatimaan Valkoselle puolentoista vuoden ehdollista vankeusrangaistusta.

Valkosen huumausainerikossyyte hylättiin jo oikeudenkäynnin alkuvaiheessa. Rahanpesusyytteestä hän totesi, ettei tiennyt tuntemaltaan mieheltä saamiaan rahoja rikoksella ansaituiksi.

Valkonen sanoi Seiskalle olevansa helpottunut, että huumesyyte hylättiin ja oikeudenkäynti on ohitse. Hän ei enää jännitä 17.4. langetettavaa tuomiota.

Lähde: Seiska