Irakilaissyntyinen Suomessa asuva rap-artisti ja sosiaalisen median vaikuttaja Milan Jaff on tuomittu Helsingin käräjäoikeudessa 2 vuoden ja 8 kuukauden vankeusrangaistukseen törkeästä lapsenraiskauksesta ja raiskauksesta. Asiasta uutisoi useat suomalaismediat.

Jaff suorittaa parhaillaan kymmenen vuoden vankeusrangaistusta useista eri rikoksista, muun muassa tapon yrityksestä, törkeästä ryöstöstä sekä törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Jaffin aiemmat tuomiot alensivat miehen saamaa tuoretta rangaistusta.

Törkeä lapsenraiskaus tapahtui tuomion mukaan 17.–23. huhtikuuta 2019 Jaffin kotona Helsingissä. Jaffin uhri oli 13-vuotias, sijoituspaikastaan karannut tyttö, joka oli kertomuksensa perusteella päätynyt Jaffin luokse ystävän ehdotuksesta. Tapahtumahetkellä tyttö oli päihtyneessä tilassa, eikä hänellä ollut voimia vastustella Jaffia. Jaff käytti tyttöä kohtaan myös väkivaltaa.

Toinen oikeudessa käsitelty raiskausasia tapahtui 15. elokuuta 2020 niin ikään Jaffin luona Helsingissä. Jaff pakotti uhrinsa oraaliseksiin ja yhdyntään. Myös tässä tapauksessa Jaff käyttäytyi uhriaan kohtaan väkivaltaisesti.

Vankeusrangaistuksen lisäksi Jaff tuomittiin korvaamaan uhreilleen lähes 30 000 euroa muun muassa kivusta, särystä ja kärsimyksestä korkoineen.

Helsinkiläisen Kurdish Mafia -katujengin johtohahmoksi nimitetty Jaff on kiistänyt oikeudessa törkeän lapsenraiskauksen ja raiskauksen. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

IL: Minna Haapkylä kommentoi rikostuomiotaan – erikoisen käytöksen taustalla pysäyttävä syy: ”Olin siinä ihan sekaisin”

Podcast: Nelonen tiesi sometähti Sonja Aiellon rikosepäilystä ennen Selviytyjät-sarjan kuvauksia!