Teinityttö löi pojalta silmän sokeaksi Seinäjoella – tuomittiin ehdolliseen vankeuteen

Vuonna 2003 syntynyt seinäjokelainen teinityttö tuomittiin ehdolliseen vankeuteen pahoinpitelystä ja törkeästä vammantuottamuksesta. Tapaus käsiteltiin Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa. Asiasta uutisoi muun muassa Iltalehti.

Joukko teinipoikia vietti elokuun alun iltaa Hesburgerin edustalla Seinäjoen Torikeskuksella. He huomasivat joukon tyttöjä, jotka huutelivat pojille.

Eräs pojista käski tyttöjen olla hiljaa. Kaksi tyttöä tuli poikien luo. Heistä toinen alkoi töniä poikaa. Sitten tuli voimakas isku, ja pojan päässä pimeni.

Lääkärissä selvisi, että poika oli menettänyt pysyvästi näön toisesta silmästään.

Tästä aiheutui syvä järkytys ja pojan sosiaalinen elämä loppui. Hän kärsi myös kovista kivuista tulehtuneen silmän takia.

Silmävamman takia poika joutui vaihtamaan koulutusalaa, eikä hän voi enää päästä armeijaan. Ajokieltoa määrättiin puoli vuotta, ja joihinkin ajo-oikeuksiin koitui rajauksia. Mopoiluharrastus loppui.

Kun tapausta selvitettiin käräjäoikeudessa, kävi ilmi, että tyttö- ja poikajoukkojen tarinat erosivat toisistaan.

Kaksi tyttöä kertoi olleensa Hesburgerissa, jossa heille oli tullut riitaa. Järjestyksenvalvoja heitti tytöt pihalle. Vastaajana asiassa ollut tyttö kertoi heidän huudelleen poikien sijasta järjestyksenvalvojille.

Tyttöporukka meni tämän jälkeen poikien luo. Vastaaja kiisti itse lyöneensä poikaa, mutta väitti kaverin olleen lyöjä.

Kaveri taas kertoi, että jotain tönimistä oli, mutta kiisti itse käyttäneensä väkivaltaa tai lyöneensä.

Ulkopuolinen todistaja puolestaan vakuutti oikeudessa tuntevansa vastaajan entuudestaan, ja että tämä oli varmasti lyöjä. Toinen todistaja tunnisti myös lyöjän. Hän oli nähnyt, miten pojan pää osui iskusta rautatankoon ja siitä seinään.

Oikeus katsoi kahden todistajan yhdenmukaisen kertoman perusteella, että kyseinen vuonna 2003 syntynyt tyttö oli lyöjä.

Tyttö sai kahdeksan kuukautta ehdollista vankeutta. Tämän lisäksi hänet määrättiin korvaamaan pojalle kivusta, särystä sekä tilapäisestä haitasta 4000 euroa, pysyvästä haitasta 16520 euroa sekä kosmeettisesta haitasta 9000 euroa.

Tuomio on vielä vailla lainvoimaa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.