Toimittaja Tuomas Enbuske, 43, kertoo Twitterissä, että oli vähällä menettää arvokkaita taideteoksiaan innokkaan siivojan touhutessa hänen kodissaan.

Kyseessä olivat Enbusken galleriasta hankkimat McDonalds-pikaruokaketjun lastenateria-pakkauksia muistuttavat teokset, jotka ovat kuvataiteilija Riiko Sakkisen käsialaa.

– Siivooja oli heittämässä näitä mun Riiko Sakkisen taideteoksia roskiin. ”Siis oliko nää kans menossa kierrätykseen?” Kerään siis selkeästi sitä kuuluisaa postmodernia tekotaidetta, Enbuske kertoo.

Hän jatkaa julkaisun kommenteissa, että koetti vastata siivoojan kysymykseen mahdollisimman kepeästi.

– Etten olisi nolannut. Samaan aikaan mietin kauhuissani, mitä jos en olisi sattunut olemaan kotona.

– Olisi ollut ahdistavaa alkaa vaatia niistä korvausta siivousfirmalta, jos tämä tyyppi olisi sitten joutunut kärsimään.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Riiko Sakkinen on valmistunut kuvataideakateimiasta vuonna 2002. Hän on perustanut turborealismiksi kutsumansa taidesuuntauksen, joka pyrkii ironian ja provokaation keinoin käsittelemään kapitalismin aiheuttamia taloudellisia ja yhteiskuntapoliittisia kysymyksiä. Sakkisen töitä on muun muassa New Yorkin Modernin taiteen museon, Amos Andersonin taidemuseon ja Kiasman kokoelmissa.

Lue myös:

Tuomas Enbusken huumemyönteinen päivitys herättää hämmennystä: ”Kun se alkaa viimein potkia kesken illallisen”

IL: Miss Suomi -finalisti Eveliina Tikan ja Tuomas Enbusken rikosprosessille päätös: ”Minulta on pyydetty anteeksi”