Champions Hockey Leaguessa palataan kuukauden tauon jälkeen tositoimiin tiistaina 9. lokakuuta, kun alkulohkovaiheen viides ottelukierros polkaistaan käyntiin.

Tiistain otteluissa tulessa ovat kaikki viisi suomalaisseuraa: HIFK, JYP, Kärpät, Tappara ja TPS. Ainoastaan TPS:n kohtalo on sinetöity jo ennen kahta viimeistä ottelua.

HIFK pakkovoiton edessä

HIFK on ehtinyt valmistautunut viime torstaista asti elintärkeään kotiotteluun C-lohkoa johtavaa ruotsalaista Skellefteåta vastaan. HIFK tarvitsee molemmista peleistä ruotsalaisia vastaan voitot, että sen pelit jatkuisivat vielä CHL:n pudotuspeleissä.

Skellefteå on viime vuoden Ruotsin liigan finalisti ja tällä hetkellä SHL:ssä neljäntenä, joten HIFK saa vastaansa erittäin iskukykyisen joukkueen. Helsinkiläiset tarvitsevat nappisuorituksen, jotta jatkopaikasta voidaan taistella.

– Skellefteå on luisteluvoimainen ja taitava joukkue. Meillä täytyy olla pelirohkeus kohdillaan tiistaina. Skellefteå paineistaa kovaa, joten meiltä vaaditaan nopeutta pään, jalkojen ja käsien puolesta, HIFK:n joukkueenjohtaja Ari Halttunen kommentoi seuran verkkosivuilla.

HIFK-Skellefteå-ottelu alkaa tiistaina klo 19.00.

JYP lähtee hyvissä asemissa Luganon fanaattiseen kotiluolaan

JYP matkustaa tiistaina Luganon vieraaksi CHL:n H-lohkon ottelussa. JYPillä on alla tiukka taisteluvoitto Tapparasta kotimaan liigassa, mikä nostaa itseluottamusta tulevaa CHL-ottelua varten.

– Kotipeli lauantaina oli sitä mitä me haluttiin kahden viimeisen erän osalta. Haluttiin tuoda sitä meidän omaa identiteettiä vahvasti esille. Sellainen pelaaminen, että pystytään nousemaan takaa-ajoasemasta ja pystytään raapimaan voitto, niin totta kai se nostaa itseluottamusta, JYPin apuvalmentaja Jukka Ahvenjärvi sanoo.

H-lohkoa puhtaalla pelillä johtava HC Pilsen on jo varmistanut jatkopaikkansa, mutta JYP ja Lugano taistelevat vielä molemmat pääsystä CHL:n pudotuspeleihin. JYPillä on plakkarissa kolme pistettä sveitsiläisiä enemmän, joten kolmen pisteen vierasvoitto tiistaina sinetöisi jatkopaikan riippumatta HC Pilsenin ja HC’05 Banska Bystrican ottelun tapahtumista.

JYP on pari päivää palautellut viime viikon kuormitusta. Ahvenjärvi kuitenkin kertoo, että joukkue on erittäin iskukykyinen tiistain ottelua varten.

– Meillä on vastassa iso kokoisia pelaajia isossa kaukalossa. Meidän pitää olla siihen pelirytmiin valmiita ja meiltä löytyy aseet siihen, millä me pystytään puolustamaan oikeat hetket ja meidän oma pelinopeus riittää siihen ja pystytään tuottamaan tarpeeksi maalipaikkoja.

Lugano tunnetaan erittäin fanaattisesta kotiyleisöstään. Tämä on jo hyvin tiedostettu jyväskyläläisleirissä.

– Me tiedetään, minne me ollaan menossa. Siellä on iso kaukalo. Siellä on fanaattinen hieno yleisö. Se on mahtava tapahtuma pelata CHL-ottelu tuollaisessa paikassa. Se on meille henkisesti iso tapahtuma ja sinne on hieno mennä, Ahvenjärvi toteaa.

Lugano-JYP-ottelu alkaa tiistaina klo 20.45.

Piste riittää Kärpille

F-lohkoa johtava Kärpät koki viime CHL-kierroksen ottelussa harmittavan viime hetken 3-4-tappion saksalaista Nürnbergiä vastaan oltuaan jo 3-1-johtoasemassa. Kärppien päävalmentajan Mikko Mannerin mukaan tuo peli on jo unohdettu ja joukkue keskittyy pelaamaan pelin kerrallaan.

– Pelataan niin paljon, ettei niillä yksittäisillä lopputuloksilla ole niin merkitystä. Huomenna on uusi koitos ja pyritään pelaamaan niin hyvin kuin osataan, Manner toteaa.

Tiistaina Oulussa vieraileva Mountfield HK on pelannut vahvan syksyn Tshekin liigassa ja mistään läpihuutojutusta ei todellakaan ole Kärpille kysymys. Realiteetti kuitenkin on, että Kärpät tarvitsee jatkopaikan varmistamiseen vain yhden pisteen tulevista kahdesta ottelustaan tshekkiläisiä vastaan.

– Kaksi hyvävireistä joukkuetta, joilla on kova itseluottamus, kohtaavat toisensa. Molemmat haluavat näyttää omaa osaamistaan ja kansainvälinen ottelu on yksittäiselle pelaajalle ja joukkueelle hyvä mahdollisuus mitata sitä omaa osaamistaan. Tosiaan Tshekin liigan kärkijoukkuetta vastaan pelataan, niin huippusuoritusta lähdetään hakemaan, Manner toteaa.

Kärpät-Mountfield ottelu alkaa tiistaina klo 19.00.

TPS:lla panoksena enää kunnia

TPS:n CHL-kausi päättyy tänä vuonna alkulohkoon. Se varmistui viime kierroksella, kun TPS ei onnistunut voittamaan Malmötä kotijäällään. TPS:n peli on kulkenut hyvin kotimaisessa Liigassa, jossa seura on toisena heti Kärppien perässä. Alkusyksyn kovat CHL-ottelut tulivat joukkueelle kuitenkin liian aikaisin.

– Kovia matseja ja taso ei siinä vaiheessa kautta riittänyt. Täytyy muistaa, että Malmö ja München ovat aika kovia porukoita ja pelailevat aikamoisilla budjeteilla. Meillä oli todella kovat vastustajat siihen alkuun, TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen toteaa.

Vaikka TPS:llä ei ole enää mahdollisuuksia jatkopaikkaan, se ei silti lähde takki auki tiistain kotiotteluun Yunost Minskiä vastaan. Tiistain ottelu on hyvä kenraali myös loppuviikon Liiga-otteluita ajatellen.

– Meillä ei ole kauheasti varaa kierrättää ja pitää muistaa, että me päästään harjoittelemaan pelin aikana asioita. Meidän pitää ottaa tuo peli hyvänä treeninä. Ei tässä kauheasti mitään välipäiviä ole varaa pidellä, mutta ei myöskään varaa rotaatiota kauheasti tehdä. Kaikki terveenä olevat ovat rosterissa, Kaskinen kertoo.

TPS – Yunost Minsk -ottelu alkaa tiistaina klo 19.00.

Tappara voi varmistaa lohkovoiton

Tapparan peli ei ole alkusyksystä kulkenut toivotulla tavalla kotimaisessa Liigassa, jossa viime kevään hopeajoukkue on vasta sijalla 13. CHL:n E-lohkossa tamperelaiset pitävät kuitenkin keulaa yhden pisteen erolla ruotsalaiseen Djurgårdeniin. Lohkon kärkijoukkueet iskevät yhteen kahdella viimeisellä kierroksella.

Tiistaina Tappara matkustaa Djurgårdenin vieraaksi Tukholmaan. Yksi piste riittää Tapparalle jatkopaikan varmistamiseen, kolmella pisteellä Tappara varmistaa lohkovoiton.

Djurgården-Tappara-ottelu alkaa tiistaina klo 19.30.

C More näyttää kaikki suomalaisjoukkueiden CHL-ottelut suorina lähetyksinä suoratoistopalvelussa www.cmore.fi.

CHL-uutiset, ottelutulokset ja otteluohjelma löytyvät CHL:n verkkosivuilta.

Lähde ja kuva: C More