Champions Hockey Leaguessa pelattiin torstaina 12 ottelua. Suomalaisjoukkueista tulessa oli kolme seuraa.
TPS maksoi kalavelkoja sveitsiläiselle Bernille Turussa. Ottelu päätti Palloseuran 3-1-voittoon. Bern vastasi torstain ottelun avausmaalista ensimmäisessä erässä ja johti ottelua aina päätöserään asti, kunnes alkoi tapahtua TPS:n osalta. Viimeisessä erässä maalinteossa onnistuivat niin Eric Perrin, Jonne Virtanen kuin Tomi Kalliokin, mikä varmisti turkulaisseuran avauspisteet kilpailussa.
KalPa kohtasi tshekkiläisen Kometa Brnon ja kärsi tappion jatkoajan jälkeen 2-3-lukemin. KalPa meni ottelussa pikavauhtia johtoon, kun Konsta Mäkinen viimeisteli Kai Kantolan esityöstä ajassa 1:43. Isännät tulivat kuitenkin tasoihin reilut viisi minuuttia myöhemmin. KalPa meni uudestaan johtoon toisen puoliajan loppupuolella, mutta Kometa Brno vei pelin jatkoerään, kun Lukas Nahodil iski ajassa 54:05. Voittomaalin viimeisteli ajassa 63:12 Hynek Zohorna.
JYP haki illan myöhäispelissä täyden pistepotin Itävallasta Vienna Capitalsin vieraana lukemin 3-1. Ottelun ratkaisut nähtiin kolmannessa erässä, jossa Juuso Puustinen ja pian sen jälkeen Juha-Pekka Hytönen lisäsivät jyväskyläläisten johtoa. Avausmaalista vastasi ensimmäisessä erässä Henri Kanninen. Isäntäjoukkueen Sascha Bauer onnistui pilaamaan peräti 37 kertaa torjuneen Juho Olkinuoran nollapelin vain 17 sekuntia ennen päätössummerin soimista.

Kometa Brno – KalPa 3-2 (1-1, 0-1, 1-0, 1-0)

KalPan leirissä oltiin sitä mieltä, että paikkoja oli runsaasti jopa voittoon asti. Tällä kertaa niitä ei vain pystytty hyödyntämään.
– Kohtasimme jälleen erittäin taitavan vastustajan ja peli oli kovaa vääntöä. Emme vain voi antaa paikkoja tuollaiselle joukkueelle, he kyllä rankaisevat niistä kovalla kädellä. Olisimme voineet pelata tiiviimmin, mutta toisaalta oli meilläkin paikkamme, kuopiolaisten valmennusryhmään kuuluva Atte Kinnunen kommentoi.
– Olisimme voineet viedä pelin, jos olisimme viimeistelleet paremmin. Kaaduimme kuitenkin tällä kertaa ennen kaikkea puolustuspäähän. Areena oli tänään täynnä, joten tunnelma oli korkealla.
KalPa ja Kometa kohtasivat edellisen kerran viime lauantaina Kuopiossa. Tshekkiläiset veivät tuolloin pisteet suoraan kolmessa erässä lukemin 4-2.
– Tämä oli tasaisempi peli, emme ihan niin paljon antaneet vastustajalle paikkoja. Pelasimme tänään paremmin, mutta toisaalta voi sanoa, että tämänkin ottelun olisi voinut voittaa. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa.
KalPa matkaa heti huomenna perjantaina kohti Ruotsia. Joukkue kohtaa Malmö Redhawksin lauantaina.

TPS – Bern 3-1 (0-1, 0-0, 3-0)

TPS:n valmentaja Kimmo Rintanen piti turkulaisten esitystä sveitsiläisiä vastaan tasaisena.
– Olimme ihan virkeitä tänään. Vähän alussa tuli sellainen harmittava maali – kaveri pääsi siinä 1-0-johtoon tosi aikaisin. Kuitenkin pysyimme tänään paremmin mukana pelissä, mitä lähdimme tänään hakemaan. Jaksoimme jauhaa ja jauhaa. Vähän kauanhan se kesti, mutta kolmannessa erässä tuli tulostakin aikaan. Ihan ansaittuja maaleja teimme. Kokonaisuudessa ihan hyvä peli meiltä, Rintanen kiitteli.
TPS:llä oli paikkoja iskeä maali jo aiemminkin. Kolmannessa erässä pitkä yritys palkittiin useammalla onnistumisella.
– Bern puolustaa sitä keskustaa ja maalinedustaa hyvun. Siinä oli ihan hyviä paikkoja, oltiin yksin maalin edessä ja muuta tämmöisiä paikkoja, mutta ei vain mennyt aikaisemmin. Viime peleissä maalinteko on ollut vähän vaikeaa, niin puristustakin varmaan hiukan oli mailassa. Mutta kolmannessa erässä kun saimme yhden, niin pari maalia tuli lisää. Se varmaan vähän rentoutti menoa.
Seuraavaksi TPS kohtaa kotonaan tshekkiläisen Mountfieldin sunnuntaina. Avausosa päättyi viikko sitten Mountfieldin 5-1-voittoon.

Vienna Capitals – JYP 1-3 (0-1, 0-0, 1-2)

JYPin päävalmentaja Marko Virtanen oli todella tyytyväinen vierasvoiton jälkeen, vaikka hänen mielestään jyväskyläläisillä oli saumoja ratkaista peli jo aiemmassa vaiheessa.
– Pirun hyvä sisääntulo. Päästiin pelin päälle ja saatiin maali, saatiin ylivoimaa ja viiskolmosta. Niistä ei saatu maalia, niin se on selvää, että siinä oli momentumia. Piti ehdottomasti tehdä 2-0:aan, ja se on tuttu sanonta, että kun et siitä tee, niin kaveri saa voimaa siitä. He pystyivät roikkumaan pelissä kyllä hyvin ja ovat tosi kova kamppaileva joukkue, Virtanen sanoi.
Hän muistutti, ettei Viennan kotiluola ollut ympäristönä helpoimmasta päästä pelata.
– Täällä on ulkona 32 lämmintä ja tämä on Euroopan kuumin paikka tällä hetkellä. Hallissa ei oikein ilmastointi pelaa. Olisi ollut helppo hävitä tämä peli, ei ole helppo paikka pelata. Siitä olen todella iloinen, että pystyimme ottamaan nuo tärkeät pisteet täältä.
JYP jatkaa CHL-otteluitaan sunnuntaina Sveitsissä EV Zugia vastaan.

Suomalaisjoukkueiden loppuviikon ottelut CHL:ssä:

Pe 1.9. Tappara – Salzburg
Pe 1.9. HIFK – Brynäs
La 2.9. Malmö – KalPa
La 2.9. Zug – JYP
La 2.9.TPS – Mountfield
Su 3.9. HIFK – München
Su 3.9. Tappara – Wolfsburg
Kaikki suomalaisjoukkueiden CHL-ottelut ovat nähtävissä suorina lähetyksinä suoratoistopalvelussa CMORE.FI sekä C MOREn kanavilla.
Löydät kaikki CHL-uutiset, ottelutulokset ja otteluohjelman CHL:n virallisilta verkkosivuilta.
Kuva: CHL / Jiri Halttunen