Jääkiekon Champions Hockey Leaguen uusi kausi käynnistyy torstaina. Suomalaisseuroista mukana ovat HPK, Kärpät, Pelicans ja Tappara. C More esittää suorina lähetyksinä kaikki suomalaisjoukkueiden ottelut sekä pudotuspelivaiheesta alkaen merkittävän osan myös muista otteluista.

Eurooppalainen kiekkokausi käynnistyy jo perinteiseen tapaan CHL:llä. Torstaina 29.8. alkavan lohkovaiheen ensimmäiset kierrokset pelataan kahden seuraavan pitkän viikonlopun aikana. 32 joukkueesta puolet etenee marraskuussa alkaviin pudotuspeleihin ja mestari on selvillä 4. helmikuuta.

Suomalaisista Tappara on ollut mukana kaikilla kuudella CHL-kaudella, mutta mitalipeleihin se ei ole yltänyt. Ylipäätään suomalaiset ovat olleet CHL:ssä hankaluuksissa, sillä 2018 mestaruuden voittaneen JYPin lisäksi vain Kärpät (kahdesti) ja Lukko ovat päässeet puolivälieriä pidemmälle.

Kärpät taipui finaalissa 2016 Frölundalle, joka on hallitsevana CHL-mestarina jälleen yksi ennakkosuosikeista. Ruotsista joukkueita on viisi, samoin Sveitsistä, joka ohitti viime kaudella maarankingissa Suomen, josta mukana ovat Tapparan ja Kärppien lisäksi CHL-ensikertalaiset HPK ja Pelicans.

Kaikki 32 joukkuetta ovat mukana CHL:ssä viime kauden menestyksen perusteella, joten suomalaisista kaikilla on vastassaan menestymään tottuneita joukkueita. Kovin arpaonni osui Kärpille: Skellefteå ja fanaattisen kotiyleisön edessä pelaava Bern asettavat korkean aidan kiivettäväksi matkalla pudotuspeleihin.

Suomalaisjoukkueiden lisäksi peräti neljältä joukkueelta löytyy suomalaista valmennusosaamista: Kari Jalonen luotsaa Berniä ja Ville Peltonen Pelicansin lohkossa pelaavaa Lausannea. Tapparan lohkossa suomalaisia on penkin takana peräti kahdessa vastustajajoukkueessa: Petri Matikainen Klagenfurtissa ja Antti Törmänen Bielissä.

C Moren suoratoistopalvelu cmore.fi näyttää kaikki suomalaisjoukkueiden ottelut sekä merkittävän osan myös muista pudotuspeleistä. C Moren kanavilla nähdään valtaosa suomalaisjoukkueiden otteluista ja tärkeimmät pudotuspelikamppailut. 1. syyskuuta Subilla nähdään maistiaisena ottelu Kärpät-Bern.

Kaikki C Moren näyttämät ottelut selostetaan suomeksi, äänessä ovat Antero Mertaranta, Mika Saukkonen, Julius Sorjonen ja Teppo Laaksonen. Studiolähetyksiä vetää tuttuun tapaan Teemu Niikko, pääasiantuntijanaan Petteri Nokelainen.

Suomalaisjoukkueiden avauskierrosten ottelut:

To 29.8.
17.50 HC Pilsen-HPK, C More Sport 1 ja cmore.fi
20.20 KAC Klagenfurt-Tappara, C More Sport 2 ja cmore.fi

Pe 30.8.
18.50 Pelicans-Ocelari Trinec, C More Sport 1 ja cmore.fi
18.50 Kärpät-Grenoble, C More Sport 2 ja cmore.fi

La 31.8.
17.50 EV Zug-HPK, C More Sport 1 ja cmore.fi
20.35 EHC Biel-Tappara, C More Sport 2 ja cmore.fi

Su 1.9.
18.30 Kärpät-Bern, C More Sport 1, cmore.fi ja Sub
18.50 Pelicans-Lausanne, C More Max ja cmore.fi