Jokerit on ollut hyvässä vedossa viime peleissään ja tänään torstaina nosteelle toivotaan jatkoa, kun helsinkiläiset pelaavat ensimmäistä kertaa KHL-historiansa aikana Kazakstanissa.

Jokerit jatkaa Astanassa samalla miehistöllä kuin edellisessä pelissä Avangardia vastaan. Iltapäiväottelu Barysia vastaan alkaa klo 15.30 Suomen aikaa.

Ketjut, pakkiparit ja maalivahtiosasto pysyvät siis ennallaan. Tiistaina Jokerit kaatoi itäisen konferenssin jätteihin kuuluvan Avangard Omskin 1-0 Philip Larsenin maalilla ja Henrik Karlssonin 31 torjunnalla vieraskaukalossa. Jokerit pelasi paljon alivoimalla ja hoitivat kokonaisuutena vaikean vierasottelun tyylikkäästi maaliin. Kokoonpanoon pitkien loukkaantumisten jälkeen palanneet Daine Todd ja Tomi Mäki suoriutuivat kunnialla urakasta.
Topi Jaakolan kahden ottelun pelikielto on voimassa vielä tänään. Hän on rivissä jälleen lauantaina Jekaterinburgissa. Vammojen vuoksi tämän päivän ottelun jättävät väliin hyökkääjä Juhamatti Aaltonen ja puolustaja Oskari Korpikari. Heistä ensimmäinen on joukkueen matkassa neljän ottelun vieraskiertueella, mutta paluuta tositoimiin joudutaan vielä odottamaan. Hyökkääjä Tommi Huhtala ja puolustaja Ossi Väänänen ovat sivussa loppukauden leikkaushoitoa vaatineiden vammojen vuoksi.
Jokereiden vire ennen taukoa ja sen jälkeen on ollut voitokas. Joukkue on neljän ottelun pisteputkessa ja voittanut kuudesta viime pelistään neljä. Läntisessä konferenssissa helsinkiläiset ovat edelleen toisena divisioonajohtonsa turvin. Samassa Bobrov-divisioonassa pelaava SKA Pietari on kahdeksan pisteen päässä ja siis lähin uhkaaja Jokereiden kakkossijalle konferenssissa.
Vastustaja Barys tulee kotiotteluunsa kolmen ottelun voittoputkessa. Tiistaina se nuiji kolmannen erän neljän maalinsa ansiosta Dinamo Riian jäänrakoon lukemin 5-1. Barys on kipuamassa kohti itäisen konferenssin pudotuspelipaikkoja, sillä eroa playoff-viivaan eli kahdeksanteen sijaan on enää kolme pistettä. Joukkue on saanut otteisiinsa ryhtiä valmentajavaihdoksen jälkeen. SKA:n peräsimestä pois potkittu Andrei Nazarov palasi nopeasti vanhaan seuraansa ja otti komennon.
Viime kaudella Jokerit ja Barys kohtasivat kertaalleen Helsingissä. Lokakuussa pelatussa ottelussa isännät olivat parempia lukemin 4-2, kun Steve Moses osui kahdesti, Petr Koukal ja Eetu Pöysti kerran. Karlsson torjui 21 kertaa ja pääsi tuulettelemaan voittoa kamppailun jälkeen. Astanassa Jokerit ei ole siis vielä aikaisemmin pelannut. Tämän päivän ottelu on helsinkiläisseuran ensimmäinen Kazakstanissa.
Iltapäivän ottelu alkaa siis klo 15.30 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voi seurata niin Viasat Sport Finland -kanavalta kuin Viaplay-verkkopalvelusta.
Kokoonpano tänään:
9 Niklas Hagman – 39 Niko Kapanen – 25 Pekka Jormakka
18 Jesse Joensuu – 93 Peter Regin – 51 Brandon Kozun
28 Jani Rita – 13 Petteri Wirtanen – 41 Mathis Olimb
14 Tomi Mäki – 76 Jere Sallinen – 79 Eetu Pöysti
32 Arturs Kulda – 47 Ville Lajunen
44 Jesper B. Jensen – 36 Philip Larsen
55 Atte Ohtamaa – 3 Daine Todd
1 Henrik Karlsson (31 Riku Helenius)