Jokerit koki kauden ensimmäisen tappionsa. Sotshi otti 3-2-voiton viimeisellä minuutilla, kun Jokereiden ylivoiman jälkeen ruotsalainen André Petersson pääsi rauhassa viimeistelemään hattutemppunsa suomalaispelaajan tumpeloinnin avustuksella.

HK Sotshi – Jokerit 3-2 (2-1, 0-1, 1-0) (Tilastot KHL.ru)
Kotijoukkue tuli peliin vauhdikkaasti ja siirtyi heti ensimmäisten minuuttien aikana ylivoimalla johtoon. André Petersson purjehti neliön keskelle ja laukoi kiekon ohi ensimmäistä KHL-otteluaan pelanneen Ryan Zapolskin.

Jokereilta avauserä ei ollut paras mahdollinen. Sotshin aggressiivinen karvaus johti kiekonmenetyksiin eikä omaa kiekollista peliä saatu parhaalle tasolle. Isännät iskivät 2-0-lukemat jälleen ylivoimalla erän lopussa. Petersson toimi jälleen komean kuvion päättäjänä.
Helsinkiläiset nousivat kuitenkin viimeisellä minuutilla takaisin taistoon. Erinomaisen ottelun tälläkin kertaa pelannut Chay Genoway löysi aukon ahkerasti blokanneiden Sotshi-hyökkääjien välistä ja toi vieraat maalin päähän todellisella pukukoppimaalilla. Osuma oli Genowaylle ensimmäinen tällä kaudella.
Toisessa erässä Jokereiden käyrä oli nousujohteinen, ja alkoi näyttää siltä, että Sotshin pelaajien jaloissa helle painoi enemmän. Väsymys johti jäähyihin, ja vieraat pääsivät yrittämään ylivoimalla useita kertoja, kertaalleen reilun minuutin kahdenkin miehen ylivoimalla.
Aikansa paikkoja tuhlailtuaan vieraat vihdoin onnistuivat. Genoway toimi jälleen ratkaisevassa roolissa, kun hän löysi neliön keskeltä Pekka Jormakan, joka ohjasi tarkasti tasoituksen. Maali oli Jormakalle kauden ensimmäinen ja toinen tehopiste kahdessa ottelussa.
Kolmannessa erässä Jokerit oli edelleen niskan päällä, muttei aivan niin selvästi kuin toisessa. Helsinkiläiset veivät ottelussa laukaukset kohti maalia 38-23 ja loi riittävän määrän maalipaikkoja voittaakseen pelin. Tällä kertaa tulosta ei kuitenkaan syntynyt.
Ottelu ratkesi viimeisellä minuutilla, kun Jokerit ei ensin onnistunut hyödyntämään ylivoimaansa. Jäähyaitiosta peliin takaisin ponkaissut Petersson sai kiekon kuin tarjottimelle Michael Keräsen virheen ansiosta ja karkasi läpiajoon. Ruotsalaisella ei ollut vaikeuksia maalinteossa ja Jokerit joutui maksamaan oppirahoja.
Päätöserässä nähtiin myös ikävä tilanne, kun Joey Hishon löi päänsä pleksiin ja joutui poistumaan kaukalosta. Kanadalaisen tilaa seurataan päivä kerrallaan.
– Ei mitkään unelmaolosuhteet jääkiekolle. Oli todella kuuma, kiekko eli aika paljon jäällä. Ehkä se vähän haittasi, mutta se oli molemmille sama, Jokereiden Sakari Salminen kertoi pettyneenä ottelun jälkeen.
– Kun et itse tee, kaveri tekee. Kyllä joka jätkä tosissaan yritti. Se viimeinen juttu puuttui. Joskus menee, joskus ei, Salminen kommentoi pettyneenä.
Jokerit päättää kauden ensimmäisen vieraskiertueensa lauantaina klo 17.00 alkavalla ottelulla. Vastassa on helsinkiläiset viime keväänä pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella pudottanut Torpedo Nizhni Novgorod, joka on myös Salmisen entinen seura. Torpedo avasi kautensa torstaina 2-0-voitolla Dinamo Riiasta.
– Se on hieno paikka pelata, siellä on kova fanijuttu. Äänekäs yleisö ja vielä lauantai-ilta. Lähdetään voittamaan se peli, Salminen päätti selvästi tappiosta sisuuntuneena.