Jokerit venytti voittoputkeaan KHL:ssä.

Jokerit kasvatti eilen voittoputkensa jo kuuden ottelun mittaiseksi, kun KHL:n huippujoukkue Moskovan TsSKA kaatui Helsingissä puhtaasti 4–0.
Jokerit karvasi aggressiivisesti avauserässä ja napautti kaksi ylivoimaosumaa, kun ensin Matt Gilroy tälläsi viivasta ranteella neljän minuutin kohdalla ja erän puolivälissä Olli Palola sutaisi kauden ensimmäisen osumansa ylivoimalla.
Toisessa erässä Jokerit joutui pelaamaan kovan TsSKA:n paineen alla, mutta siitä huolimatta Nicklas Jensen kasvatti jokerijohdon jo kolmeen maaliin terävällä rannelaukauksella.
TsSKA rynnisti kolmannessa erässä voimalla kohti Jokereiden päätyä, mutta jäi usein parhaiden tekopaikkojen ulkopuolelle. Jokerimaalilla 25 kertaa torjunut Ryan Zapolski oli erinomainen ja pelasi kauden toisen nollapelinsä. Ruotsalaishyökkääjä John Norman sohi päätösminuuteilla 4–0-loppulukemat tyhjään maaliin Nicklas Jensenin ansiokkaan punnertamisen päätteeksi.
Jokerit on voittanut kymmenestä pelaamastaan ottelusta kahdeksan ja on hyvissä asemissa KHL:n läntisen konferenssin kärkikahinoissa. Jokerivalmentaja Jukka Jalonen oli tyytyväinen voittoon, mutta löysi myös paljon parannettavaa.
– Emme antaneet TsSKA:lle avauserässä yhtään maalipaikkaa. Lisäksi saimme kaikkiaan seitsemän maalipaikkaa riistoista, joka on aika harvinaista TsSKA:n tasoista joukkuetta vastaan, joka pelaa omalla alueella hyvin simppeliä ja riskitöntä peliä. 4–0-lukemat hieman mairittelevat, oli TsSKA:llakin omat paikkansa. Hävisimme esimerkiksi omassa päässä liikaa aloituksia, joista aukesi heille useita vaarallisia paikkoja, mutta onneksi Zapolski oli tänään loistava.
– Ei meilläkään ollut mitään huikeita maalipaikkamääriä, mutta hienoa, että tehokkuutta löytyy. Etenkin Jensenin 3–0-maali oli tärkeä, eikä sellaisesta paikasta ihan joka poika laita kiekkoa sisään. Tällaista yksilötaitoa meiltä löytyy, Jalonen kuvaili voiton avaimia.

”Harjoittelemme liigan parasta alivoimaa vastaan”

Jokereiden ylivoima onnistui torstaina kaksi kertaa kolmesta mahdollisuudestaan ja vankisti asemiaan KHL:n tehokkaimpana pelotteena. Palola kohdisti kehut ylivoiman tapaan loistavasti pelanneeseen alivoimaan ja ylipäätään Jokereiden tiiviiseen puolustuspelaamiseen.
– Harjoittelemme liigan parasta alivoimaa vastaan, joten siitä se lähtee. Ei siellä treeneissä hirveästi tyhjää tilaa ole, kun jauhetaan, joten siinä väkisinkin kehittyy. Peleissä se on monesti jopa helpompaa, Palola kuvaili.
– Ollaan pelattu kaikki pelit tällä kaudella tiiviillä paketilla. Kun noudatetaan systeemiä ja pysytään pelin sisällä, se on sitten tuon näköistä. Kyllä ne tarvittavat maalipaikat sieltä aina tulevat. Pitkässä juoksussa voittoja ropisee, kun pelaamme tällä tavalla, Palola kuvaili.
Runsaasti ylivoimavastuuta saava Palola onnistui torstaina ensimmäistä kertaa jokeripaidassa ja merkkautti ylivoimamaalin lisäksi syöttöpisteen Jensenin 3–0-osumaan.
– Kyllä se maali lämmittää. On niitä maaleja tullut vuosien varrella jokunen tehtyä, mutta kyllä se on aina kiva tehdä. Se maali oli vähän sellainen pomppu, mutta ennen sitä tapahtui jo paljon hyviä asioita. Hieno syöttö (Normanilta) ja hienosti pelasi, näyttää ylivoima toimivan. Turha alkaa henkseleitä paukuttelemaan. Jatketaan raakaa työtä, niin pidetään se jatkossakin hyvänä, Palola toppuutteli hehkutusta.
– Tämä ottelu oli sellainen mittari, että nähdään, missä mennään. Maanantaina jatketaan pelejä, kolme pinnaa on taas jaossa. Tässä vaiheessa kautta on aika sama kuka tulee vastaan, aina on saatava lataus kohdilleen ja lähdettävä tavoittelemaan voittoa, Palola jatkoi.
Vaikka Jokerit puolustikin TsSKA:n tiiviisti keskustan ulkopuolelle, yksi ottelun avainpelaajista oli koko alkukauden loistavasti torjunut Zapolski. Nollapeli oli Zapolskille jo kauden toinen.
– Pelaaminen on tuntunut koko kauden hyvältä, sillä olemme pelanneet joukkueena hyvin. Tänään alku ei ollut minulle helppo, sillä lähinnä vain seisoskelin, kun kaverit pyörittivät toisessa päässä, Zapolski naureskeli avauserän kulkua.
– Toisessa erässä he tulivat vähän kovempaa päälle ja saivat muutaman paikan. Samalla pääsin paremmin peliin mukaan. Taistelimme hyvin, emme antaneet heille kauheasti paikkoja ja pelasimme hyvin kaikille kolmella kenttäalueella, Zapolski kuvaili.
Zapolski piti voittoputkea ja TsSKA:n kaatamista tärkeänä joukkueen itseluottamukselle, mutta muistutti kauden olevan vasta alussa.
– TsSKA on paras joukkue, jonka olemme tähän mennessä voittaneet, Meidän täytyy voittaa tällaisia joukkueita, jos haluamme päästä keväällä johonkin. Tämä oli iso itseluottamuspaukku meille. On tietenkin helpompaa, kun homma luistaa. On kiva tulla hallille, ja kaverit nauttivat pelaamisesta. Paljon on vielä pelejä tulossa, tämä oli vasta kymmenes. Meillä on vielä pitkä matka, Zapolski päätti.
Jokerit pelaa seuraavan kerran maanantaina 25.9., kun kotikaukalossa on vastassa Jesse Mankisen ja Jaakko Rissasen edustama HK Vitjaz.