Jääkiekon CHL:n alkulohkot saatiin keskiviikkoiltana päätökseen. Suomalaisjoukkueista tulessa olivat Tappara ja KalPa.
Tapparan jatkopaikka ja lohkovoitto oli jo ennen viimeisen kierroksen ottelua varma. Tappara voitti viisi ensimmäistä alkulohkon otteluaan varmistaen jatkopaikkansa, mutta keskiviikkona slovakialainen Banska Bystrica kaatoi tamperelaiset maalein 5-2.
Tuloksella ei ollut Tapparalle enää mitään merkitystä, joten joukkue teki muutoksia kokoonpanoon ja antoi näyttöpaikkoja nuorille. Maalilla torjui Christian Heljanko, joka on ollut alkukauden Dominik Hrachovinan selkeä kakkosvahti.
KalPa oli menettänyt jatkopaikkansa jo ennen viimeistä kierrosta. Kuopiolaisilla ei ollut enää panosta vierasottelussa norjalaista Stavangeria vastaan. KalPa päätti CHL-taipaleensa kuitenkin kunniakkaasti, kun Stavanger kaatui 6-4-lukemin vieraskentällä.

Banska-Bystrica-Tappara

Liigassa varjojen mailla hiihdelleet hyökkääjät Niko Ojamäki ja Jarno Kärki onnistuivat ottelussa maalinteossa Tapparalta. Slovakialaisisäntä oli kuitenkin lopulta maalein 5-2 parempi. Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi teki ottelun alla muutoksia kokoonpanoon. Päävalmentaja oli tyytyväinen alkulohkon otteisiin kokonaisuutena, mutta keskiviikkoilta ei herättänyt valmentajassa suuria ilonväristyksiä.
– Ihan hyvät alkulohkon pelit meillä oli, ei siinä mitään. Tämä viimeinen peli oli tietysti tietynlainen haaste, sillä panokset olivat pelille aika pienet. Teimme tähän otteluun kokoonpanoonkin muutoksia. Kyllä tässä pelissä vähän näkyi kahden kerroksen väkeä. Ei ollut ihan niin vahva suoritus. Kokoonpanon muutokset varmasti vaikuttivat siihen myös. Nyt katsotaan eteenpäin ja odotellaan sitten seuraavaa vastustajaa CHL:ssä, kuka sieltä sitten ikinä vastaan tuleekaan, Rautakorpi sanoi.

Stavanger-KalPa

KalPan ja Stavangerin ottelusta tuli todellinen maali-iloittelu. Ottelu oli jo avauserän jälkeen tasatilanteessa 3-3. Toisessa erässä Stavanger ehti mennä jo 4-3-johtoon, mutta KalPa pelasi mainion kolmannen erän nousten rinnalle ja ohi. KalPa-leirissä CHL:n tuoma kokemus lämmitti mieltä, kuten myös kaksi arvokasta voittoa alkulohkossa. Jatkopaikan lipeäminen käsistä luonnollisesti harmitti.
– Muutamaan pieneen ikävään tilanteeseen kaatuivat jatkomahdollisuudet noissa ratkaisevissa peleissä ja harmittavalla tavalla vielä aika aikaisessa vaiheessa, eikä näillä viimeisillä peleillä sitten enää ollut merkitystä. Siinä mielessä oli kuitenkin tärkeä juttu joukkueelle, että saimme kahdesta pelistä voitot ja varsinkin tämä viimeinen antoi joukkueelle hyvää itseluottamusta viikonlopun peleihin. Voitto tuli tänään kamppailun kautta. Liigan puolella on ollut vähän vaikeaa tuloksellisesti, joten kyllä tässä vaiheessa nämäkin voitot kelpaavat, KalPan valmennustiimiin kuuluva Marko Tuomainen totesi.
CHL:ssä jatketaan seuraavaksi neljännesvälierillä. Pudotuspeleihin selvisivät suomalaisjoukkueista Tappara ja JYP. HIFK:n, TPS:n sekä KalPan kohtalona oli jääminen alkulohkoon.
CHL:n neljännesvälieriin selvinneet joukkueet: Tappara, Salzburg, Kometa Brno, Malmö, Zug, JYP, Mannheim, Trinec, Växjö, Liberec, Nottingham, Bern, München, Brynäs, Frölunda sekä Zürich.
Kaikki suomalaisjoukkueiden CHL-ottelut ovat nähtävissä suorina lähetyksinä suoratoistopalvelussa CMORE.FI sekä C MOREn kanavilla. Löydät kaikki CHL-uutiset, ottelutulokset ja otteluohjelman CHL:n verkkosivuilta.