Vuoden 2013 Miss Suomena tunnetuksi tullut vuorikiipeilijä Lotta Hintsa kertoo omalla Instagram-tilillään jättäneensä Broad Peak -vuoren valloituksen kesken.

Kulunut viikonloppu oli Hintsan mukaan poikkeuksellisen tapahtumarikas, sillä hän joutui keskelle hengenpelastusoperaatiota. Hintsa kirjoittaa Instagramissa, ettei hän ollut kärsimänsä nestehukan ja väsymyksen vuoksi paras mahdollinen auttaja, mutta hän teki kuitenkin parhaansa.

– Yritin pyytää apua, mutta kaikki teeskentelivät, etteivät he kuulleet. Joten pakkasin valtavan pakkaukseni (kukaan ei ollut valmis lainaamaan telttansa talletukseksi) ja aloin laskeutua, Hintsa kertoo tilanteesta englanniksi.

– Belgialainen Jeff tuli perässäni ja otti ohjat pelastusoperaatiossa. Valtava kunnioitus! Yritin parhaani mukaan auttaa, tarjoten lääkkeitä ja ollen käytettävissä, nainen jatkaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Hintsa kommentoi tapausta myös Helsingin Sanomien haastattelussa. Hän sanoo pelastettavan ihmisen olon kohentuneen vähitellen. Belgialainen kiipeilijä Jeff saattoi pelastettavan 5900 metrissä sijaitsevaan ykkösleiriin.

Vaikka Hintsa joutui jättämään pelastusoperaation vuoksi vuoren valloittamisen kesken, ei häntä harmita lainkaan.

– Oli kuitenkin ehdottomasti oikea ratkaisu. En pystyisi elämään itseni kanssa, jos huipulle pääsy olisi tärkeämpää kuin toisen henki, Hintsa toteaa Helsingin Sanomille.

Hintsa aikoo yrittää vuoren valloittamista uudestaan kiipeilyparinsa Don Bowien kanssa. Bowie on kärsinyt muutaman päivän ajan vuoristotaudista, joten kaksikko jatkaa kiipeämistä Bowien olotilan kohennettua.

Lähde: Helsingin Sanomat

Lue myös:

Lotta Hintsa toteuttaa rankan hyväntekeväisyystempauksen – juoksee vaativissa oloissa 24 tuntia putkeen: ”Jokainen kilometri on tärkeä”

Anna: Lotta Hintsan väitetään maksavan kiipeilynsä seksillä – ”Ärsyttää aivan valtavasti”