Vuoden 2013 Miss Suomi ja vuorikiipeilijä Lotta Hintsa, 31, kertoo Instagramissa starttaavansa keskiviikoaamuna Kuusamon Karhunkierrokselle. Mistään tavallisesta vaelluksesta ei tällä kertaa ole kyse, vaan Hintsalla on tavoitteena juosta 24 tuntia putkeen Karhunkierroksella ja kerätä näin rahaa syöpätutkimusta varten.

Jokaista juoksemaansa kilometriä vastaan Hintsa lahjoittaa 1 euron Roosanauha syöpäsäätiölle. Hän omistaa juoksun isänsä muistolle sekä ex-puoliso Kristian Näkyvän voitetun syöpätaistelun kunniaksi.

Hintsa julkaisi Instagramissa useita kuvia yhdessä edesmenneen isänsä, lääkäri Aki Hintsan kanssa ja kertoo tarkemmin tärkeästä asiasta.

– Tämä mies oli sankarini. Minä, perheeni ja hänen ystävänsä menettivät hänet syövälle neljä vuotta sitten. Pian juoksen 24 tuntia kunnioittaakseni häntä ja hänen taisteluaan syövän kanssa. Tehdään yhdessä tämä mahdolliseksi, jotta syöpätutkimus jatkuu, Hintsa kirjoittaa.

Vaikka Hintsa on kärsinyt viime aikoina polvivaivoista, aikoo sinnikäs nainen antaa kaikkensa hyvän asian puolesta.

– Ollakseni rehellinen, olen hieman peloissani, sillä olosuhteet ovat jo jäiset ja ajasta 15 tuntia on pimeää. Polveni ei ole vielä 100 prosenttisesti kunnossa, mutta en välitä siitä. Jokainen kilometri on tärkeä!

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

Twerkkaaja Tinze avautuu vaikeasta sairaudestaan: ”Olen käynyt sadoissa testeissä” – katso pysäyttävät kuvat!

IL: Rosanna Kuljulla takana raskas työntäyteinen syksy – harkitsee muuttoa ulkomaille: ”Olen miettinyt asioita ihan uusiksi”