Viikkoja, kuukausia ja jopa vuosia velloneet spekulaatiot Kimi Räikkösen F1-uran mahdollisesta päättymisestä ovat nyt saaneet vastauksen.
Ferrari tiedotti tänään, että Räikkösen 8-vuotinen ura legendaarisessa italialaistallissa päättyy tähän kauteen. Räikkösen paikan ensi vuonna Sebastian Vettelin tallikaverina ottaa 20-vuotias monacolainen Charles Leclerc, joka on tällä kaudella ajanut Sauberilla 13 MM-pistettä. Räikkönen on tällä hetkellä MM-taistelussa kolmantena 164 pisteellä.
Kun huhut Räikkösen mahdollisista potkuista Ferrarilta alkoivat kuumentua kesän aikana edesmenneen Ferrarin hallituksen puheenjohtajan Sergio Marchionnen väitetyn potkuvaatimuksen jälkeen, joissakin spekulaatioissa nostettiin esiin mahdollinen paluu talliin, jossa Räikkönen aloitti F1-uransa vuonna 2001, eli Sauberille. Monet asiantuntijat kuitenkin sivuuttivat villiltä kuulostaneen idean, koska miksi Räikkönen lähtisi hienon uransa jälkeen taistelemaan jämäpisteistä peräpään tallissa? Räikkönen itse on myös moneen otteeseen kertonut päättävänsä uransa Ferrarilla.
Räikkönen kuitenkin halusi tehdä paluun juurilleen ja julkaisi tänään Instagramissa kuvan, jossa hän juhlii Sauberin vaatteissa vuonna 2001. Englanninkielisessä kuvatekstissä Räikkönen vahvistaa peräti kahden vuoden sopimuksen Sauberilla.
– Arvaatkaa kuka teki paluun?! Seuraavat kaksi vuotta edessä Sauberin kanssa! Tuntuu erittäin hyvältä palata sinne, missä kaikki alkoi!
Spekulaatiot Räikkösen urasta ovat nyt siis päättyneet ja karismaattisen formulaässän ajotaitoja saadaan seurata seuraavat kaksi vuotta Sauberilla.
Sauber käyttää Ferrarin moottoreita, mutta kahden tallin välinen ero resursseissa ja budjeteissa on tähtitieteellinen, joten palkintosijoista taisteleminen tulee olemaan Räikköselle jatkossa hyvin vaikeaa.
[poll id=”218″]
Alla vain tunnissa yli 140 000 tykkäystä saanut Räikkösen päivitys.


Ylempi kuva: Instagram / Scuderia Ferrari