Jääkiekon MM-kisat ovat täydessä vauhdissa, mutta myös rapakon takana tapahtuu. Konferenssifinalisteista yksi joukkue eteni jo jatkoon.

Carolina Hurricanes oli aseeton nousujohteisia playoffeja pelaavaa Boston Bruinsia vastaan, sillä Bruins kaatoi ”Canesin” otteluvoitoin 4-0 ja eteni Stanley Cupin loppuotteluihin. Samalla alkoi Teuvo Teräväisen ja Sebastian Ahon kesäloma.

Hurricanes voi kuitenkin olla varsin tyytyväinen kauteensa, sillä joukkue eteni sensaatiomaisesti jatkoon avauskierrokselta edelliskauden mestaria, Washington Capitalsia vastaan. Seuraavalla kierroksella New York Islanders kaatui puhtaasti 4-0, mutta sitten tie nousi pystyyn.

Bostonin voittojen takuumiehenä on toiminut elämänsä kevättä pelaava Tuukka Rask, joka on pelannut joukkueen kaikki 17 playoff-ottelua. Kaikkein tiukimmille Bruins joutui avauskierroksella, jolloin Boston eteni vasta seitsemännen ottelun jälkeen jatkoon Toronto Maple Leafsia vastaan.

Raskilla on ylivoimaisesti paras torjuntaprosentti pudotuspeleissä enemmän pelanneista maalivahdeista ja miehen itseluottamus on tällä hetkellä sitä luokkaa, että Bruins voi luottaa mieheen kuin vuoreen.

San Jose Sharks ja St. Louis Blues tahkoavat erittäin tasaista sarjaa ja otteluita voi parhaimmillaan olla vielä edessä jopa neljä kappaletta, joten Bruins saa levätä monta päivää odotellessaan finaalivastustajaa.

Viime yönä ottelusarjan katkaissut ottelu oli Bostonille jo seitsemäs perättäinen voitto. Löytyykö Bostonille ja Raskille pysäyttäjää tänä keväänä?

Kuva: Wikimedia Commons