Vapaaottelija Teemu Packalén, 34, kertoi Ylelle lopettavansa uransa ammattivapaaottelijana.

– Hanskat lähtee tänään naulaan, eli lopetan ammattivapaaottelijan urani. Olen saavuttanut tunnetasolla lajista kaiken, mitä voin saavuttaa, Packalén kertoo Ylelle.

Packalén on kuulunut vuodesta 2015 vapaaottelun katto-organisaatio UFC:n, mutta on ollut viimeisimmät vuodet ottelutauolla kahden rajun tyrmäystappion jälkeen, joista viimeisin sattui vuonna 2019 Abu Dhabissa.

Ottelutauolla Packalénilla on ollut aikaa kypsytellä päätöstään rauhassa. Hän myöntää, että elämässä on tapahtunut paljon asioita, jotka ovat vahvistaneet päätöstä lopettaa.

– Mielestäni on järkevämpi lopettaa ajoissa kuin liian myöhään. Loppujen lopuksi nyt hanskojen naulaan laittaminen on aika helppoa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Myös valmentaja Harri Niva on helpottunut Packalénin päätöksestä. Tyrmäykset ja niistä seuranneet päävammat olivat suurimmat syyt uran lopettamiseen.

– Oloni on helpottunut. Riskit alkoivat vaan olla liian kovia, Niva sanoo.

1. marraskuuta Packalénista tuli myös isä, kun hänen puolisonsa Eevi Teittinen synnytti parin tyttären. Packalén myöntää, että ammattiurheilu vaatii todella paljon aikaa eikä hän ole enää valmis riskeeraamaan terveyttään.

– Minulle on tärkeää, että pystyn olemaan läsnä lapselleni, hän sanoo.

Packalén on jo valmistautunut urheilu-uran jälkeiseen elämään ja opiskelee parhaillaan yhteisöpedagogiksi, mutta aikoo myös jatkaa harjoittelua ja valmentamista.

– Urheilun lisäksi haluan tehdä asioita omalla tavallani myös lastensuojelutyön ja sosiaalihuollon parissa ja jättää siihenkin maailmaan jäljen omasta persoonastani, se on tulevaisuuden tavoitteeni.

Lähde: Yle

Lue myös:

Eevi Teittisen ja Teemu Packalénin vauva syntyi – takana pitkä ja raskas synnytys: ”Sääliksi käy”

Eevi Teittisen lapsen laskettu aika joulukuussa – joutui yllättäen sairaalaan: ”Näyttää vahvasti siltä…”