9 maailman oudointa uskontoa lentävästä spagettihirviöstä skientologiaan

Maailmassa on mitä erikoisempia uskontoja, joista osa parodioi valtauskontoja, mutta osa on täysin vakavissaan oppiensa kanssa. Alla on esitelty yhdeksän oudointa uskontoa ja niiden opit.

1. Raelismi

Raelismi on ufo-uskonto, jonka edustajat uskovat, että ulkoavaruuden laji nimeltään Elohim on luonut elämän Maapallolle. Claude Vorilhonin vuonna 1974 perustaman uskonnon oppien mukaan mielen herätys tapahtuu kehon herätyksen kautta.

2. Lentävän spagettihirviön kirkko

Lentävän spagettihirviön kirkko tunnetaan myös pastafarianismina. Tämä ”uskonto” palvoo nimensä mukaisesti lentävää spagettihirviötä. Uskonnon ainoa oppi on se, ettei mitään oppeja ole. Uskonto sai alkunsa, kun Bobby Henderson kirjoitti Kansasin koululautakunnalle kirjeen, jossa hän vaati, että teoriaa lentävästä spagettihirviöstä tulisi opettaa älykkään suunnittelun ja evoluutioteorian rinnalla. Satiirisena pidetyn uskonnon uskomuksiin kuuluu, että lentävä spagettihirviö loi maailman ollessaan erittäin humalassa, mikä näkyy universumin epätäydellisyyksissä.

3. Subgeniuksen kirkko

Amerikkalaisen kirjailijan ja elokuvantekijän Ivan Stangin 1970-luvulla muodostama kirkko on parodiauskonto, joka tekee pilaa paremmin tunnetuista uskonnoista. Uskonto hylkää ehdottomat totuudet ja keskittyy tulkinnanvaraiseen elämäntyyliin.

4. Diskordianismi

Diskordianismissa kaaoksen uskotaan olevan yhtä tärkeä kuin järjestyksen. Kyseessä on pikemminkin huolella suunniteltu vitsi kuin varsinainen uskonto.

5. Eutanasian kirkko

Ihmisten määrän jatkuva kasvu ja rapistuvat arvot johti eutanasian kirkon syntymiseen. Kirkon ainoa käsky on ”sinun ei tule lisääntyä”. Neljä tämän uskonnon pääpilaria ovat itsemurha, abortti, kannibalismi ja sodomia. Kirkko perustettiin vuonna 1992.

6. Todellisen sisäisen valon temppeli

Tämän uskontokunnan edustajat uskovat, että kaikki uskonnot perustuvat psykedeeliseen kokemukseen. Psykoaktiiviset huumeet, kuten kannabis, LSD, meskaliini ja DMT ovat uskonnon edustajien mukaan Jumalan todellinen olemus. Uskonto perustettiin 1980-luvulla Alan Birnbaumin toimesta.

7. Jedismi

Tätä uskontoa edustavat tuhannet Star Wars -fanit. Uskonto seuraa Jedin fiktiivisiä opetuksia. He uskovat ”voiman” olevan todellinen, ja että moraali on ihmisten sisäänrakennettu ominaisuus.

8. Skientologia

Skientologian perusti L. Ron Hubbard vuonna 1954. Tätä uskonnollista liikettä pidetään ihmisen ensimmäisenä yrityksenä selittää uskonto tieteen kautta. Uskonnon mukaan ihminen on tieteellinen ja henkinen olento. Maailman kuuluisin skientologi lienee näyttelijä Tom Cruise.

9. Kaikkien maailmojen kirkko

Tämä on uuspakanistinen uskonto, jonka perusti Oberon Zell-Ravenheart vuonna 1962. Ryhmän tarkoitus on kehittää tiedon, kokemuksen ja mytologian verkosti, joka sallii Gaian eli maan jumalattaren uudelleen heräämisen.
Lähde: Meaww
Kuva: Pixabay


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.