Älä koskaan käytä tätä merkkiä viesteissä, jos et halua vaikuttaa epärehelliseltä ja töykeältä

Tekstiviestit jättävät usein paljon tulkinnan varaa, ja viesteissä on helppo antaa vahingossa väärä vaikutelma. Tutkimukset ovat osoittaneet, että yksi merkki on kuitenkin ylitse muiden, kun vastaanottajat arvioivat lähettäjän vilpillisyyttä ja töykeyttä.
Välteltävä merkki on piste. Ennen piste merkitsi lauseen päättymistä, mutta nykyään pisteeseen päättyvää viestiä pidetään merkkinä epärehellisyydestä ja töykeydestä. Tutkimuksen mukaan ihmiset myös suhtautuvat eri tavoin yksisanaisiin viesteihin riippuen siitä, onko sanan perässä piste vai ei.
– Muodollisessa tekstissä, kuten romaanissa tai esseessä, pistettä käytetään lähes aina kieliopillisesti ja se merkitsee lauseen päättymistä. Huomasimme, että tekstiviesteissä pistettä kuitenkin käytetään retorisesti merkityksen lisäämiseen, Binghamtonin ylipiston professori Celia Klin selitti.
Klin myös totesi, että tekstaajien käyttäessä ”tekstismejä”, kuten emojeja, huonoa kielioppia ja ylimääräisiä huutomerkkejä, se ei välttämättä merkitse kunnioituksen puutetta kielioppisääntöjä kohtaan. Näitä keinoja käytetään merkityksen välittämiseen, sillä viesteissä ei-kielelliset vihjeet, kuten äänensävy ja tauot, eivät välity samaan tapaan kuin puhuttaessa kasvokkain.
Lähde: Indy100


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Suosikkileffat ja -sarjat nyt ilmaiseksi - Lue lisää tästä!
Suosikkileffat ja -sarjat nyt ilmaiseksi - Lue lisää tästä!