Brittituristia uhkaa kuolemantuomio Egyptissä kipulääkkeiden takia

Brittiläisen turistin vierailu Egyptissä sai odottamattoman käänteen. Laura Plummerin, 33, oli tarkoitus lomailla kaksi viikkoa rantakohteessa egyptiläisen miehensä kanssa.
Plummerin laukussa oli tramadoli-kipulääkkeitä, joiden vuoksi häntä pidettiin lentokentällä viisi tuntia ilman tulkkia. Häntä pyydettiin allekirjoittamaan 38-sivuinen arabiankielinen lausunto, minkä jälkeen hän luuli pääsevänsä vapaaksi. Sen sijaan hänet laitettiin 25 naisen kanssa pieneen selliin, jossa häntä pidettiin lähes kuukausi.
Plummerin äiti Roberta Sinclair, 63, kertoi Britannian lehdistölle:
– Kipulääkkeet oli asetettu matkalaukkuun päällimmäiseksi, hän ei yrittänyt kätkeä niitä. Meille on kerrottu, että häntä odottaa joko 25 vuotta vankilassa tai kuolemantuomio. Olemme huolissamme, että hänestä aiotaan tehdä esimerkkitapaus.
Viimeisimmässä viestissään kotiinsa Plummer pyysi isältään Nevilleltä:
– Olen pulassa ja tarvitsen apuasi.
Plummer lensi Egyptiin lokakuun 9. päivä ollakseen miehensä Omarin kanssa. Pari tapasi neljä vuotta sitten, ja Plummer käy miehensä luona Egyptissä neljä kertaa vuodessa.
Plummer otti kipulääkkeitä selkäkipuunsa, joka oli seurausta onnettomuudesta. Iso-Britanniassa tramadoli on reseptilääke, mutta esimerkiksi Turkissa addiktit käyttävät sitä heroiinin korvikkeena, ja se on kielletty.
Plummerin äiti ja sisko ovat vierailleet hänen luonaan, ja hän on ollut oikeuden edessä kaksi kertaa. Ulkoministeriö vahvisti:
– Tuemme brittiläistä naista ja hänen perhettään Egyptissä tapahtuneen pidätyksen seurauksena.
Lähde: The Sun


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.