Ei herkille: Leijonan ja puhvelin traaginen taistelu

Alla olevat kuvat eivät sovellu herkille!
Eläinmaailman raakuudesta nähtiin jälleen uusi todiste, kun leijona ja puhveli ottivat yhteen yli tunnin kestäneessä verisessä taistelussa, joka lopulta johti molempien kuolemaan.
The buffalo and lion became locked in a deadly battle
Nämä peräänantamattomat eläimet lukitsivat itsensä kuolettavaan taisteluun Zambian South Luangwa -luonnonpuistossa. Leijona raapi ja puri uhriaan, mutta puhveli ei suostunut perääntymään, vaan puolestaan repi leijonaa valtavilla sarvillaan.
Englantilainen Matt Armstrong-Ford, 25, joka työskentelee luonnonpuistossa safarioppaana ja leirinjohtajana, näki verisen taistelun. Hän tunnisti leijonan, joka oli kuusivuotias ja kärsi mange-ihosairaudesta. Se oli joutunut eroon laumastaan ja majaili juomapaikan lähistöllä.
The bloody fight lasted an hour
– Noin kymmenen minuuttia juomapaikalle saapumisemme jälkeen puhveli sai ravistettua leijonan irti itsestään, mutta se ei paennut vaan jäi seisomaan paikoilleen, Armstrong-Ford ihmetteli.
– Molemmat eläimet tuijottivat toisiaan liian väsyneinä liikkuakseen. Muutaman minuutin tauon jälkeen leijona hyökkäsi taas puhvelin kimppuun ja seurasi uusi kymmenen minuutin taistelu. Mutta jälleen puhveli onnistui ravistelemaan itsensä vapaaksi. Sama prosessi jatkui noin tunnin, kunnes molemmat eläimet olivat kuluttaneet kaiken energiansa.
Neither creature was prepared to give up
Puhvelilauma seurasi taistelua etäämmältä puuttumatta tapahtumiin, kunnes lopulta yksi puhveli tuli laumakaverinsa avuksi ja puski leijonaa tyrmäävällä voimalla.
The lion was brutally gored by the buffalo
– Tämä näytti antaneen uhrille mahdollisuuden paeta muun lauman luo. Leijona ryömi pensaikkoon nuolemaan haavojaan. Molemmat eläimet olivat täysin veren peitossa taistelun loputtua, Armstrong-Ford sanoi.
Both animals eventually succumbed to their injuries
Vaikka puhveli pääsi pakoon, sen vammat olivat niin pahoja, että se löydettiin kaksi päivää myöhemmin kuolleena tulehdukseen. Myös leijonan vammat olivat niin vakavia, että sekin kuoli kaksi päivää myöhemmin.
– En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa. Yleensä kun leijonat käyvät puhvelin kimppuun, ne tekevät sen laumana – eivät koskaan yksin, Armstrong-Ford sanoi.
Lähde: Daily Express
Kuvat: Barcroft


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit
Lataa...