Energiajärjestö varoittaa: Maailmalla enää puoli vuotta aikaa estää ilmastokriisi

Kansainvälisen energiajärjestön toiminnanjohtaja Fatih Birol on varoittanut, että maailmalla on vain puoli vuotta aikaa estää hiilidioksidipäästöjen nousu ja ilmastokriisi.

– Tämä vuosi on viimeinen mahdollisuutemme, jos haluamme välttää hiilidioksidipäästöjen nousun, Birol toteaa brittilehti Guardianille antamassaan haastattelussa.

Ilmasto sai hetken lepotauon, kun koronapandemian takia asetetut rajoitukset laskivat päästöjä globaalisti. Rajoitusten keventäminen on kuitenkin alkanut palauttaa hiilidioksidipäästöjä takaisin normaalille tasolle. Muutos on tapahtunut niin nopeasti, että päästöjen on pelätty ylittävän pandemiaa edeltävät tasot.

Keskeinen ratkaisu Kansainvälisen energiajärjestön mukaan on valtioiden elvytyspaketit, joilla ne pyrkivät pelastamaan taloutensa koronapandemian vaikutuksilta.

Birol väittää, että jos niillä kannustetaan vihreää energiaa ja vihreitä työpaikkoja tukevia uudistuksia, on päästöjen nousu mahdollista estää.

Hän muistuttaa, että toimettomuudella on vakavat seuraukset.

–Jos emme ryhdy toimiin, näemme varmasti päästöjen palautumisen. On hyvin vaikea nähdä, miten päästöjä enää tuodaan tulevaisuudessa alas, jos ne nyt palautuvat.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.