Espanjan vaiettu salaisuus – jopa 100 000 metsästyskoiraa hylätään tai tapetaan joka vuosi kammottavalla tavalla

Espanjassa käytetään apuna metsästyskoiria, galgoja ja podencoja, lokakuussa alkavan ja tammikuun lopussa päättyvän metsästyskauden aikana. Kauden päätteeksi metsästäjillä ei ole enää tarvetta koirilleen, joten he tappavat ne.

Metsästäjät uskovat, että mitä kivuliaammin koira kuolee, sitä enemmän se tuottaa onnea seuraavalle metsästyskaudelle. Tapettujen koirien lukumäärä on arvioiden mukaan joka vuosi jopa 100 000.

– Arviolta Espanjassa tapetaan noin 50 000–60 000 galgoa ja podencoa vuodessa, joidenkin arvioiden mukaan jopa 100 000, kertoo eläinlääkäri ja Galgos del Fénix Ry:n puheenjohtaja Tanja Hakkarainen Ylelle.

Espanjassa on noin 200 000 rekisteröitä galgueroa eli metsästäjää, joilla jokaisella on jopa 10 metsästyskoiraa. Metsästäjien mukaan väitteet koirien tappamisesta ovat eläinsuojelijoiden propagandaa ja he sanovat tappavansa vain ne koirat, jotka ovat tulleet liian vanhoiksi metsästykseen.

Ovat koirat sitten vanhoja tai eivät, metsästäjät todistetusti tappavat ne metsästyskauden päätteeksi kammottavalla tavalla. Koiria heitetään kaivoihin, sidotaan ratakiskoille, hirtätään (koska ”huono metsästyskoira ei ole edes luodin arvoinen”), myrkytetään, poltetaan elävältä, kivitetään ja jätetään vilkkaasti liikennöityjen teiden varsille. Hylättyjä koiria löytyy Espanjassa myös roskalaatikoista joulun jälkeen, kun niitä on annettu joululahjoiksi.

Koirien pelastusjärjestöt, kuten alla näkyvä SOS Galgos, saavat pelastettua vuosittain noin muutama tuhat koiraa. Suomeen niitä adoptoidaan vuodessa noin 100.

Alla olevalla videolla kerrotaan galgojen kammottavista kohtaloista. Video ei sovellu herkille.

Lähteet: Daily Mail, Yle

Kuva: YouTube / DW News


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.