"Autism Is Awesomism" to Benefit "The Miracle Project" Concert With Jack Black and Stephan Stills at the Grove, Los Angels, CA on October 4, 2011
Näyttelijä-muusikko Jack Blackin fanit järkyttyivät lukiessaan Blackin yhtyeen Tenacious D:n Twitter-tililtä miehen menehtyneen sunnuntai-aamuna 46-vuotiaana. Tilillä vielä myöhemmin vahvistettiin Blackin kuolema ”virallisesti” kuolinajan kera.
Surun murtamat fanit osoittivat osanottoaan, kunnes uutinen osoittautui huijaukseksi, jonka oli tehnyt Tenacious D:n tilin hallinnan kaapannut nimimerkkiä @Ruthless käyttävä hakkeri. Hakkeri on Mirror-lehden mukaan brasilialainen teini, joka aikoi pitää Tenacious D:n tiliä hallussaan, kunnes Jack Black ottaisi häneen henkilökohtaisesti yhteyttä.

Tekaistu uutinen sai ymärrettävästi Jack Blackin ja Tenacious D:n fanit raivoihinsa, ja Twitterissä alkoi satoi tulikivenkatkuista palautetta. Hakkeri puolestaan kertoi Mirrorille jatkavansa hakkerointia ja aikovansa kaapata muidenkin julkkisten Twitter-tilejä.
– En oikeastaan ylläty, jos jään kiinni. Mutta toisaalta, en välitä vi**uakaan. Jos jään kiinni, jään kiinni. Loppujen lopuksi en kuitenkaan voi sille mitään, hakkeri totesi.
Mielestään hauskoja piloja tekevä hakkeri on ottanut haltuunsa myös televisiosta tutun amerikkalaisen Jackass-ryhmään kuuluneen vuonna 2011 edesmenneen Ryan Dunnin Twitter-tilin, jossa nähtiin päivitys: ”Tapasin juuri Tupacin, kiva kaveri.” Tupac Shakur oli suosittu hiphop-artisti, joka ammuttiin vuonna 1996.
Tenacious D:n muodostavat näyttelijä-muusikot Jack Black ja Kyle Gass, jotka saivat Twitter-tilinsä takaisin myöhemmin sunnuntaina. Yhtye julkaisi välittömästi päivityksen, jossa kerrotaan että tili hakkeroitiin. Päivityksessä vakuutetaan, että Jack Black on elossa ja voi hyvin, ja että kyseessä oli sairas ”pila”.

Tenacious D

@tenaciousd
WE had our Twitter account hacked. We can assure you that Jack is ALIVE and WELL and that this was a sick "prank".


Lähde: Mirror
Kuva: Wikipedia / Glenn Francis