Kohua herättänyt Lost Boys -elokuva on poistettu Yle Areena -palvelusta uuden ikärajaluokituksen seurauksena

Kymmenessä päivässä yli 500 tuhatta katselukertaa Yle Areenassa kerännyt lyhennetty versio kohutusta Lost Boys -elokuvasta on luokiteltu uudelleen. Elokuvan ikäluokitus on nyt K-18 ja se on tämän vuoksi poistettu palvelusta, tiedottaa elokuvaa markkinoiva ja levittävä SF Studios.

Lost Boys on vuonna 2010 elokuvateattereissa nähdyn Reindeerspotting – pako Joulumaasta -dokumenttielokuvan itsenäinen jatko-osa, joka kertoo Kambodžan kaduille kadonneista kolmesta suomalaisesta miehestä, joista yksi ei palaa koskaan.

Alkuperäisestä elokuvateatterilevityksestä tehtiin myöhemmin tuotantoyhtiöiden toimesta noin seitsemän minuuttia lyhyempi versio, joka sisälsi vähemmän päihteiden käyttämiseen liittyvää kuvastoa ja dialogia sekä muuta ahdistavaksi arvioitua materiaalia.

– Elokuvaa on kiitetty ja valtava kotimainen yleisö on halunnut sen nähdä. Tuottajana halusin, että tämän teoksen voisivat katsoa myös nuoret ja se voisi näin olla osa sitä keskustelua, joita päihteistä ja ihmisyydestä on hyvä käydä, elokuvan tuottaja Miia Haavisto toteaa tiedotteessa.

Syyskuun lopussa 2020 elokuvateatteriensi-iltansa saanut Lost Boys sai tiukasta K-18-ikärajastaan huolimatta teattereissa 74 071 katsojaa.

Alkuperäinen versio dokumentista on edelleen saatavilla digitaalisia vuokrauksia ja ostoja tarjoavissa suoratoistopalveluissa sekä DVD- ja Blue-ray-tallenteena.

Lue myös:

Henna Kalinainen avautuu huijaripoikaystävästään – ”Hänen vankilasta lähettämänsä kirje paljasti äkillisen katoamisen syyn”

Roope Salminen avautuu podcastissa alkoholismistaan: ”Join niin paljon, että sammuin kissanhiekkalaatikkoon”


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.